Като за първо участие във форума - благодаря на всички участници за полезната информация.
От месец имам Поло 1994 г. 1043 см3, на 60000 км. След Москвича и Трабанта, които съм имал, VW-а е истински лукс и удоволствие. Удоволствието от управлението обаче се разваля от неприятен шум, който се появава след като измина известно разстояние (след загряване?) при скорост над 30 км/ч - шумът прилича на проплакване при тази скорос, и на постоянно, равномерно виене при по-голяма скорост. Възможно ли е шумът да е в резултат на разхлабен ангренажен ремък? Благодаря предварително за всяко мнение.
Виене над 30-40 km/h след загряване
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Форсирай и слушай, дали виенето се променя при приблизително еднаква скорост...
т.е.
караш си, с 50-60 км.. вие си, изключваш от скорост, и започваш да подаваш плавно газ... за да видиш има ли някаква промяна във виенето..
Поне ще се ориентираш къде да търсиш...
ако е зависимо виенето от оборотите и скоростта -> варианта на Ваското1
Ако не зависи от оборотите.. тогава е някой лагер....
Васе да сложим по една бира а?
т.е.
караш си, с 50-60 км.. вие си, изключваш от скорост, и започваш да подаваш плавно газ... за да видиш има ли някаква промяна във виенето..
Поне ще се ориентираш къде да търсиш...
ако е зависимо виенето от оборотите и скоростта -> варианта на Ваското1
Ако не зависи от оборотите.. тогава е някой лагер....
Васе да сложим по една бира а?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Накладки на спирачки
Проверих, виенето не зависи от оборотите.. "тогава е някой лагер". Но не искам да прибързвам да я дам на сервиз, докато не сам сигурен. Мисля си, че може и да е от накладките на предните спирачки - те са сменяни скоро. Освен това виенето е по-редовно и по-силно при дъждовно време - казаха ми, че от това накладките леко набъбват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
лесно ли се сменя лагер на главина
Моля за мнение - лесно ли се сменя лагер на главина, преден и заден? Общо взето съм сръчен и иман инструменти, но това не сам го правил и се колебая - сервиз или "направи си сам". В "Haynes Service and Repair Manual" няма почти нищо за смяна на лагерите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпросът е решен
Имах право да не бързам със сервиз - оказа се, че просто са разхлабени гайките на задните колела, и от там се получава напречен луфт, съответно виене като от износен лагер.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”