Дросел клапа на 16в- проблеми с продължение
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Дросел клапа на 16в- проблеми с продължение
И така колеги след като откакто съм си купил колата имам проблеми с обороти гаснене и какви ли още не неща, за които съм писал тук,та реших да си закупя нов дросел. Почти всички колеги с този модел поло имат проблеми с този дросел и реших, че явно втора употреба няма да си купувам, та събрах пари и днес поръчах чистак бърсак дросел за скромната сума от 485лв... само дросел това, без да включвам още 30-40 лева и за смяна и реглаж.. Та след няколко дни като я сложа ще споделя с вас дали с чисто нова такава клапа ще изчезнат всички многобройни дразнещи проблеми или съм си дал парите на ватъра 
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дросел клапа на 16в- проблеми с продължение
Имал си ... дал си ... само дето ми се струва че няма да е само от нея проблема!
Успех!
Успех!
Колега, каква е дросел клапата та струва 485 лева? Във магазина на VW е 700, че и отгоре...
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Хехе ами смятай то други марки не се произвеждат дросели. Просто намерих друг търговец който я продава съшщта само че с над 200 лв по малко. На мен старата ми работи ама още не съм решил за колко да я пусна тук в форума...
Ами кажи кой е търговеца. Предполагам ще има доста кандидати да му станат клиенти с тази отстъпка. Този проблем при Поло-тата е доста доста често срещан. При мен след едно почистване работеше добре около 20 дни. Сега в момента при запалване оборотите играят, но не гасне. Ако поработи 2-3 минути на място всичко се оправя. Лошо става ако използвам климатика в града. На дълъг път си го ползвам без проблеми, но в града не става... Въпроса е обаче, че зимата ще пали доста по-трудно предполагам...
И как така ти работи дросела а пък имаш проблеми с оборотите и ще си купуваш нов?
На мен за дросел втора употреба ми искат 300 лева, което ми се струва много.
п.с. Пропуснах да спомена, карам Поло 1.4, 16V, 2000 година.
И как така ти работи дросела а пък имаш проблеми с оборотите и ще си купуваш нов?
На мен за дросел втора употреба ми искат 300 лева, което ми се струва много.
п.с. Пропуснах да спомена, карам Поло 1.4, 16V, 2000 година.
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
колега @delpi
с какъв двигател си, кода?
Проверявал ли си дали EGR клапата ти работи добре, това може да се дължи и на нея?
с какъв двигател си, кода?
Проверявал ли си дали EGR клапата ти работи добре, това може да се дължи и на нея?
AHW
Дай малко повече разяснения относно тази EGR клапа ако е удобно
Дай малко повече разяснения относно тази EGR клапа ако е удобно
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега, дай малко повече подробности около тази клапа. А аз с новия дросел мога да кажа, че редовните издънки си ги има. Ако я подкараш веднага след като я запалиш студена има голям шанс да загасне, не ми се превключва редовно на газ и понякога също гасне а глиматика в града работи но ми дърви 600 оборота постоянно и цялата кола се тресе. Ще я водя на диагностика и пак ще ви кажа какво е положението 
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тука има инфо колко много се "бърка" в работата на двигателя тази тъпа клапа:
pg_si_0100_en_web.pdf - 268.6 Kb
и общо взето може да се прецака от много неща.
pg_si_0100_en_web.pdf - 268.6 Kb
и общо взето може да се прецака от много неща.
Blizzarder-VW написа:Да колега, дай малко повече подробности около тази клапа. А аз с новия дросел мога да кажа, че редовните издънки си ги има. Ако я подкараш веднага след като я запалиш студена има голям шанс да загасне, не ми се превключва редовно на газ и понякога също гасне а глиматика в града работи но ми дърви 600 оборота постоянно и цялата кола се тресе. Ще я водя на диагностика и пак ще ви кажа какво е положението
С други думи проблема няма нищо общо с дросела. Поне аз така ги разбирам нещата от това, което пишеш. Или може би преди това си имал по-големи неприятности?
superemo мерси! Ще се пообразоваме по въпроса;-)
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега @Blizzarder-VW,
гасненето изчезна ли с новия дросел, ходили на диагностика, излезели проблема ?
гасненето изчезна ли с новия дросел, ходили на диагностика, излезели проблема ?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Blizzarder-VW написа:Да колега, дай малко повече подробности около тази клапа. А аз с новия дросел мога да кажа, че редовните издънки си ги има. Ако я подкараш веднага след като я запалиш студена има голям шанс да загасне, не ми се превключва редовно на газ и понякога също гасне а глиматика в града работи но ми дърви 600 оборота постоянно и цялата кола се тресе. Ще я водя на диагностика и пак ще ви кажа какво е положението
А как разбираш че ти работи клапата? При положение че с включен климатик държи едва 600об?? За мен това си е НЕРАБОТЕЩА клапа отвсякъде или ненастроена, понеже при теб е нова! погледни наистина EGR-а защотото и на мен ми се струва че от там ще е проблема!
П.С. забравих да добавя, че дроселова клапа се настройва само на студен двигател ... като след запалването не се докосва педала на газта докато не загрее колата самичка!
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
колега тия клапи се саморегулират и си чистят грешките след 50 старта на двг. В началото беше така защотот не съм я водил на диагностика, сега е трепач колата, държи си оборотите супер добре 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Blizzarder-VW написа:колега тия клапи се саморегулират и си чистят грешките след 50 старта на двг. В началото беше така защотот не съм я водил на диагностика, сега е трепач колата, държи си оборотите супер добре
Не лежи на тава ухо - така е при Опел, но не и за ФВ.
- bat_ivo
- Автомобил: Polo
- Двигател: AFH 1996
колега даи некво инфо за този 4овек с дроселите 4е и аз имам нужда за 16ката
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”