зпушен радиатор на парното ПОЛО -95 оказа се помпа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
pas
Автомобил:
Двигател:

зпушен радиатор на парното ПОЛО -95 оказа се помпа

Мнениеот pas » Съб 09 май 2009 19:36

здравейте колеги. заформи ми се проблем с радиатора на парното, оттам ми прави навярно въздушна възглавница и ми замръзва изпарителя.той е вързан на входа и изхода на парното.опитах с маркуча да го поотпуша, ама това е за около300 км. и като почне да не духа топло замръзва ми изпарителя, просто не превърта водата. сега изолирах парното поузорих го малко и не замръзва . дали може това да е от радиатора и може ли да се почисти с нещо тоя радиатор, защото ми казаха че за да се смени трябвало да се свали таблото , вярно ли е,някой сменял ли е този радиатор. мерси за отговорите и съветите.

Последна промяна от pas на Вто 07 юли 2009 18:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Re: зпушен радиатор на парното ПОЛО -95

Мнениеот ZEDYCUS » Съб 09 май 2009 21:42

От някъде ти капе антифриз и като е затворено парното само на студено,се изпразва радиаторчето на парното.Отваряш крана на парното, доливаш вода и караш така известно време ,но трябва да откриеш теча.На скоро ми се случи тоя номер.

pas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pas » Съб 09 май 2009 22:02

ZEDYCUS написа:От някъде ти капе антифриз и като е затворено парното само на студено,се изпразва радиаторчето на парното.Отваряш крана на парното, доливаш вода и караш така известно време ,но трябва да откриеш теча.На скоро ми се случи тоя номер.
мерси много . искаш да кажеш че не е запушено така ли?

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Нед 10 май 2009 11:20

Провери си дали капе ,възможно е да да не е запушен.Това е по лесния вариант,по лошия е да е запушен .Тогава щеш нещеш нов радиатор. :да:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 11 май 2009 9:10

А относно смяната - да сваля се таблото и е голямо приключение. Ако се стигне до там кажи да ти дам основни напътствия :D

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пон 11 май 2009 17:29

ZEDYCUS написа:От някъде ти капе антифриз и като е затворено парното само на студено,се изпразва радиаторчето на парното.Отваряш крана на парното, доливаш вода и караш така известно време ,но трябва да откриеш теча.На скоро ми се случи тоя номер.

Абе къде се намира това кранче-това не е Лада или Москвич?Циркулацията е постоянна през радиатора на парното-насочва се въздуха.Не го бъркай човека че 3 дни ще го търси това кранче и пак няма да го намери .Иначе таблото се сваля и има едни болтчета които са откъм двигателния отсек.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 11 май 2009 19:50

Поло 6N няма кранче :cry: ,но поло 2F има

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Пон 11 май 2009 20:22

Сори,моя грешка .Извинявам се на колегата.Моето е 2ф ,не знаех че принципа е различен. :oops:

pas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pas » Вто 12 май 2009 9:23

здарвейте на всички. що се отнася до парното като поразпитах някои "майстори" казват че щом водата при промиване минава през радиаторчето значи не е запушено и изказват съмнение за пробита гарнитура на главата или счупени лопатки на водната помпа и от там не може да прави достатъчноналягане при въртенето на водата.за гарнитурата казват, че може да е пробила на към някой цилиндър и от там да прави въздушна възглавница в радиаторчето и изпарителя.за сега съм елиминирал парното и минах към 200-250км. без проблем.вече незнам на какво да се спра за ремонт, но това с гарнитурата ми се вижда най-сложно.искам пак да кажа че не загрява и не изкарва мехурчета с въздух в преливника като работи, което мисля че идва да покаже че не е гарнитура ,или пък така ми се иска на мен :) не знам каво да предприема.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 12 май 2009 10:02

За да си 100% сигурен,напълни разширителният съд до ръба и без да слагаш капачката запали колата. Ако няма мехурчета тогава...бъди спокоен. Изпразни съда до максимума/минимума с някаква спринцовка и за гарнитурата на главата забрави! :wink:

pas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pas » Вто 12 май 2009 11:24

Anbuch написа:За да си 100% сигурен,напълни разширителният съд до ръба и без да слагаш капачката запали колата. Ако няма мехурчета тогава...бъди спокоен. Изпразни съда до максимума/минимума с някаква спринцовка и за гарнитурата на главата забрави! :wink:
мерси ще го направя и тогава ще остане водната помпа евентуално

pas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pas » Вто 07 юли 2009 18:43

pas написа:
Anbuch написа:За да си 100% сигурен,напълни разширителният съд до ръба и без да слагаш капачката запали колата. Ако няма мехурчета тогава...бъди спокоен. Изпразни съда до максимума/минимума с някаква спринцовка и за гарнитурата на главата забрави! :wink:
мерси ще го направя и тогава ще остане водната помпа евентуално

колеги заради отговорите се чувствам задължен да споделя за отстраняването на проблема със замръзването на изпарителя и слабото парно. оказа се че водната помпа е разбила лагера ,след което перката (охлюва) е започнал да трие по корпуса на помпата и е превъртял в щлиците на оста.нямаше счупени перки(ребра) на перката. това е. сменихме я с нова естествено ,но още се чудя как през цялото време колата не искаше и да чуе за загряване ,въпреки якия тормоз по баира.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”