VW Polo Fly

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ageorgiev2010
Автомобил:
Двигател:

VW Polo Fly

Мнениеот ageorgiev2010 » Пон 02 авг 2010 17:48

Здравейте,

Насочил съм се към покупка на VW Polo Fly с двигател 1.2 (бензин) с мощност 60 к.с. Към пакета съм харесал и следните екстри: цвят металик; "Електрически" пакет; пакет "Светлина и Видимост" и преден подлакътник. Обща цена на Polo-то в цвят "черна перла" ще е 19 500 лв.

Мисля, че е доста изгодно :)

Моля да споделите впечатленията си за този мото и модел :) Ще ми помогнете в избора :)

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Re: VW Polo Fly

Мнениеот PzKpfW » Пон 02 авг 2010 23:53

Мисля, че за тази цена това е най-доброто, което може да се купи. Аз лично обаче на твое място бих събирал още пари и бих си взел TDI. Ако може да се вярва на каталога им разхода на извънградско е под 4 литра, което е перфектно. Когато даваш толкова пари за кола според мен не върви да си я купуваш с маломощен 3-цилиндров двигател :wink:

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Вто 03 авг 2010 6:41

правилното решение (лично мнение) за тази кола се нарича 1.2 TSI (105 кс) Събери още 4-5-6 хиляди, 3 цилиндровия бензинов си е як компромис, правил ли си тест драйв? Хареса ли ти как върви?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 03 авг 2010 7:15

Ако е само градско взимай! heavy metal zork
Ама за извън ще идва доста слабо а й ще го тормозиш много :arrow:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 03 авг 2010 10:50

Еййй някои като каже събери още 4-5-6 хил. направо ме убива mhihi

Иначе по темата,карал съм Поло с този двигател и е кошмарно,а като качиш 2ма човека и пуснеш климатичето ще се изкефиш максимално.Мнението ми е да се ориентираш към 1.4 поне,слабичък е също,но има доста повече сила от посочения от теб,иначе цената си е оферта:)

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Сря 04 авг 2010 6:01

човек не си купува нова кола от магазина всеки месец, така, че какво лошо има в това да посъбере още малко фин. средства и да инвестира в кола с добро оборудване и най-важното добър двигател.
Разликата между 1.4 бензин (стар двигател с не много добра динамика и висок разход) и 1.2 ТСИ като цена беше около 700 лв...заслужава ли си да се спестят?
Нека колегата направи тест и сам ще разбере за какво става дума.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 04 авг 2010 9:15

За ценовата разлика на тези мотори незнам,не съм се и интересувал.Не съм карал и ТСИ,обаче със сигурност неможем да го сравняваме с другите мотори на Поло,минус за мен в ТСИ-то е,че този двигател е изцяло нова разработка,за първи път се слага на новото Поло и не се знае дали не е по-добре засега да се заложи на нещо изпитано :roll: като пък нема да се купува всеки месец :D
Между другото някой който е карал въпросното ТСИ 1.2,нека сподели впечетление :mrgreen:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Сря 04 авг 2010 9:34

PzKpfW написа:Мисля, че за тази цена това е най-доброто, което може да се купи. Аз лично обаче на твое място бих събирал още пари и бих си взел TDI. Ако може да се вярва на каталога им разхода на извънградско е под 4 литра, което е перфектно. Когато даваш толкова пари за кола според мен не върви да си я купуваш с маломощен 3-цилиндров двигател :wink:

:да:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 04 авг 2010 14:01

Хора некой от вас не пита за какво ще се използва това поло ? Ако е САМО градско какво пречи този малък двг. !??

Никой в този форум не пита за нуждата и после - следствието да е обосновано... Пък и така обърквате хората който искат поне насочващ съвет.. :arrow:

Успех. и най-важното - ТЕСТ драйв там ще решиш кое може кое не.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 04 авг 2010 15:36

Колкото и да е само за градско,винаги се налага на човек да иде до някъде,а с тая косачка ще псуваш и в двете посоки:)Ако ще разкарваш банички из града ОК,но за личен автомобил според мен е смешно да си вземеш такъв двигател,не ангажирам никой с мнението си,но имах възможност да покарам такова Поло няколко дена из града и за мен е отчайващо слаб,а и икономията в горивото е пренебрежителна :D

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Сря 04 авг 2010 20:30

разиката е 700 лв!!! какво значи нещо изпитано, вместо ЛЦД телевизор да си купиш с кинескоп защото е изпитан :)
Двигателя е страхотен, шофирал съм версията със 105 кс в поло и в Йети-дори в Йети с неговата "аеродинамика" и тегло се справя прилично, какво остава за поло-мощност още от ниските обороти, нисък разход, за разлика от 1.4 серийно е с 6 ст. скоростна кутия. Тази кола може да носи удоволствие от шофирането, безопасна е (с оглед бързи изпреварвания), икономична и пази стойността си с годините. Двигателя със сигурност е тестван достътъчно от фВ, той е правен на база 1.4 ТСИ който вече работи в много голфове, сеати, шкоди...
Това е най-добрият избор за кола от този клас-поло, фабия, ибиза.
Колкото това къде ще се кара-не съм виждал никога кола, която не излиза от града, дори и приятел със смарт го прави. Най-важното е още от първия ден на покупката да не съжаляваш за нея.
Поздрави!

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Съб 07 авг 2010 12:06

Не се набутвайте със калпав мотор за сметка на малко повече екстри.
По добре малко екстри със мотор поне 100кс. за сравнение ще кажа кое е икономичмното на моето поло което е 999куб. 50кс. и ми гори 9л./100 градско и поло 100кс. което гори около 10л./100 градско. бензин за дизеловите мотори да не говорим.
Лично мое мнение никога повече малък мотор този ми е първия и последен такъв мотор :drunk

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”