Полото ми не иска да пали 1.3 (моно) ADX - карбуратора киха

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
diabolik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Полото ми не иска да пали 1.3 (моно) ADX - карбуратора киха

Мнениеот diabolik » Съб 11 юли 2009 21:00

Значи карах си колата, нямаше проблем. Оставих е за няколко часа и като се качих, запалих и почна - подавам леко газ нищо, като подам повече газ и почва да дави да се клати цялата кола. Отворих филтъра, а вътре един дим, все едно се е подпалила. Запалих едвам едвам, прибрах се на по високи обороти, защото на ниски гасне постоянно. Сега вече не иска и да пали. Пали натискам газда дига обороти и до там, просто си загасва. Пък ако запали за повече от 5 сек. почва да пуфка-пафка, киха, излиза дим от карбуратора, луда работа. Всичко другото е наред, свещи, дистр. капачка, гориво. Аз съм на метан, помислихме, че може да е от бензина, да не го спира помпата, но прекъснахме бензина към карбуратора и да паля само на метан, но същата работа. Не иска и не иска да работи повече от 3 сек. Дори не иска да пали, само върти ел. мотора и нищо (ток си има). Търсих, търсих и нищо от посочените теми, не ми върши работа. Ако някой може да помогне с нещо различно, ще съм много благодарен. Един съфорумник с Г2 имал подобен проблем, ама той си имал кофти реле 30, а при мен няма такова реле, тъй че отпада, надявам се някой да е има подобен проблем, че без количка много гадно :( :( :talk:

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Re: Полото ми не иска да пали 1.3 (моно) ADX - карбуратора киха

Мнениеот ivan.karadenizov » Чет 16 юли 2009 8:44

Аз имам същото Поло с мотор ADX. Двигателя е моноинжекцион, т.е. няма карбуратор.
Ако всичко по ел. частта е наред, може да си за Датчик на Хол. Но нека по-компетентните да се изкажат.

diabolik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот diabolik » Нед 19 юли 2009 18:20

ivan.karadenizov написа:Аз имам същото Поло с мотор ADX. Двигателя е моноинжекцион, т.е. няма карбуратор.
Ако всичко по ел. частта е наред, може да си за Датчик на Хол. Но нека по-компетентните да се изкажат.

Не е той, подменяхме го с нов, и пак същото. Проблема е, че от време на време прекъсва искрата от бобината към делкото, в един момент подава иска към делкото, в следващия момент тока се губи. Това се установи на последен момент. А по компютър не дава никаква грешка. Уж всичко е наред с електричеството. :(

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 19 юли 2009 20:58

diabolik написа:
ivan.karadenizov написа:Аз имам същото Поло с мотор ADX. Двигателя е моноинжекцион, т.е. няма карбуратор.

Не е той, подменяхме го с нов, и пак същото. Проблема е, че от време на време прекъсва искрата от бобината към делкото, в един момент подава иска към делкото, в следващия момент тока се губи. Това се установи на последен момент. А по компютър не дава никаква грешка. Уж всичко е наред с електричеството. :(

Тва за искрата си има едно нящо каде му се вика комутатор, и той отговаря за това кога да се подаде искрата както и палеца и делкото , така че и там провери

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”