Здравейте колеги,
Проблема възникна в неделя по обедно време. Колата задмина 90 градуса и почти достигна следващото деление - незнам колко градуса са. Перката не се включи и маркуча излизащ от радиатора беше леко топъл. Аз веднага си направих извода, че е термостата, но маркуча беше доста твърд. Това започна да ме притеснява да не би пък да е гарнитура. Или просто маркуча е твърд от налягането, което се създава при повишената температура. Аз се надявам да не е гарнитурата, защото е смених преди 1500 км. За три години колата никога не е надминавала 90 градуса. Как мислите дали е възможно маркучите да са твърди от създалото се налягане поради това, че термостата не иска да се отвори или отивам на гарнитура?
Прегрява - термостат или ...
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Прегрява - термостат или ...
От термостата е - не се коси.
Тя ако надува от гарнитурата - ще си надува и студена
Тя ако надува от гарнитурата - ще си надува и студена
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да се надяваме да е той
Иначе не ми се мисли въобще... Колата вече е в бокса и до края на деня ще е готова, но ще трябва да я поръчкам малко за да установя как са нещата.
Иначе не ми се мисли въобще... Колата вече е в бокса и до края на деня ще е готова, но ще трябва да я поръчкам малко за да установя как са нещата.- lrlmodo
Да кажеш развитието, според мене се е счупил корпуса на термостата и не мое да отвори.
Стискам палци
Стискам палци
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Термостата беше виновника!!! Честно казано си отдъхнах.
Вече маркучите са с нормална твърдост. Правих тестове вчера - термостата си отваря, пуска си и перката, а температурата не превишава 90 градуса.. Излезе ми доста добра и цената - 28 лв термостата и 5 лв за смяната.
Вече маркучите са с нормална твърдост. Правих тестове вчера - термостата си отваря, пуска си и перката, а температурата не превишава 90 градуса.. Излезе ми доста добра и цената - 28 лв термостата и 5 лв за смяната.- lrlmodo
Честито
малкия дявол излезе
малкия дявол излезе
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”