Свирене на прозорците
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свирене на прозорците
Със затоплянето на времето стъклата почнаха да свирят доста при сваляне и повдигане . Дори има случай в когато стъклото не иска да помръдне без наличието на човешка помощ . От къде идва този проблем и как мога да го поправя ? 
-
iv4o_1972
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свирене на прозорците
Махни кората на вратата.Смъкни прозореца до крайно долно положение и се опитай да смажеш жилото което се движи с помоща на 2 пластмасови ролки.Погледни през процепа,който се образува между стъклото и вратата,там ще видиш ролките и жилото.Извади пластмасовата лайсна над кората и смажи тези горе споменати ролки и жило със двигателно масло.Раздвижи нагоре и надолу стъклото и си готов,свиренето ще приключи.Аз имах този проблем но с малко смазка го реших.Успех !
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Nesh написа:Със затоплянето на времето стъклата почнаха да свирят доста при сваляне и повдигане . Дори има случай в когато стъклото не иска да помръдне без наличието на човешка помощ . От къде идва този проблем и как мога да го поправя ?
И моите започнаха наскоро да издават неприятни звуци при отваряне/затваряне и да вървят по-трудно (с ръчно-управляеми стъкла съм). Реших си проблема като свалих корите на вратите, намазах обилно навсякъде с грес:
- релсите, по които върви стъклото;
- жилата - докъдето имах достъп;
- механизма на ръчката: със спринцовка през едни отвори, които не знам дали са за смазване, но зад тях бяха зъбните колела на механизма.
След гореописаната процедура станаха като нови.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря и на двама ви . Аз съм махал и кората и преди , но нямах достъп до нищо , защото незнаех , че тази лайсна отгоре се сваля
Сега всичко е наред 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”