Здравейте,
Вчера си купих VW Polo 1.4mpi 97г.(немско) дошло на собствен ход. Много ми харесва, супер запазено е. Върви като пушка, направо не се удържа, даде ми разход около 5 на сто. Покарах я 250 км от Ст. Загора до София. Почти през целия път не съм свалял на по-ниска предавка от 5-та.
Единственото което ме притеснява, е че когато подам повечко газ леко ми замирисва на масло. Каточели малко гори и масълце. При положение че колата върви супер от какво може да е това?
Леко ми замирисва на масло при подаване на газ?
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
ами има едно явление "маслен клин"- когато мотора се сдуха съвсем, между сегментите и цилиндъра минава масло което уплътнява луфтовете и колата почва да върви като самолет. компресията отива някъде към 15-16 и всичко е супер, обаче гори масло и от ауспуха излиза синкав пушек.
мерил ли си компресия преди да я купиш?
друг вариант е да ти тече от някъде и при дадени обстоятелства (ускорение) да се излива малко примерно върху колекторите и да и намирисва...
мерил ли си компресия преди да я купиш?
друг вариант е да ти тече от някъде и при дадени обстоятелства (ускорение) да се излива малко примерно върху колекторите и да и намирисва...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”