Поло 6n, скоростна кутия DCC
проблемче с 2-ра скорост, не всеки път но да речем на 3 превключваня 2-ра започва да заяжда, но влиза.
Сменяно масло преди 1000-1500км (книжката ми е в колата и немога да кажа точно) - ЕSSO 75w90
сменен е и семеринга съответно течове няма.
Някаква идея?
2-ра влиза трудно - решено
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
2-ра влиза трудно - решено
Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 09 дек 2009 12:43, променено общо 1 път.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: 2-ра влиза трудно
Прегледай лостовата с-ма предаваща движението от лоста към кутията, и смажи с-мата при самия лост вътре, и виж как ще е 
- Bobi_S13
- Der Polizist
всичко там си е на 6
вътре е смазано перфектно даже днеска малко попчистих и до смазах
ефекта е никакъв
замислил съм се за имаше неква пласмасова щуротия долу на ябълката на лоста(избирач ли му се викаше)?
вътре е смазано перфектно даже днеска малко попчистих и до смазах
ефекта е никакъв
замислил съм се за имаше неква пласмасова щуротия долу на ябълката на лоста(избирач ли му се викаше)?
-
dkalfov
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
брат имах ядове с скоростите отвреме на време(невлизаше никоя)смених съединителя и на стария феродов какво да видя,едната пружина се сдробила,лъснала няколко болта около нея абе салатка от ламаринки беше и явно е запъвало нещо някъде но семних съединителя и всичко заспа,ся все едно карам чужда кола,дае ми огасна вчера на светофар
дано да не е ама ако продължават ядовете може да прегледаш как стоят нещата
- Bobi_S13
- Der Polizist
да ама при мене
всички скрости си влизат без проблеми
с изключение чат пат на 2-ра, която влиза
с повечко натиск, до сега не е отказала никоя
абе за сега карам така и чакам някой да ме насочи
към нещо. Защото много добре познавам майсторите
"съединителя ти е заминал", а не е от него педала си
оттделя долу без проблеми.
За пружинката може да си прав, виждал съм такива работи,
но все си мисля че не е от това
всички скрости си влизат без проблеми
с изключение чат пат на 2-ра, която влиза
с повечко натиск, до сега не е отказала никоя
абе за сега карам така и чакам някой да ме насочи
към нещо. Защото много добре познавам майсторите
"съединителя ти е заминал", а не е от него педала си
оттделя долу без проблеми.
За пружинката може да си прав, виждал съм такива работи,
но все си мисля че не е от това
-
dkalfov
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
абе карай така па то ще си каже,може доста неща да са,аз минах на тоя принцип че нещо попрекъсва моьо курник понякога и никой незнае от какво е,диагностики чудеса нищо.Почнах да не я гледам кога спре ще видя от какво е
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Боби днес нещо намекна че нещо се чупило... Ама пусто родопско слънце... влезе през 1-то ухо и излезе през другото казаното... чак сега се сетих, че говореше нещо по въпроса.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
По новите половери не са ли с жила? 
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Ако колата е карана много градско може да е заминал синхронизатора на втора... 
- Bobi_S13
- Der Polizist
абе снощи ги бистрихме нещата с Анбух/ч
ама пусто му пиенйе...
за сега изводите водят към синхронизатора, или крива планка(Насе помагай че ми беше малко множко пиенето и не помним точно за планката)
ще да го видиме за сега остава така, а по натам като събера некоя кинта, май май ще има отваряне на скоростите
ама пусто му пиенйе...
за сега изводите водят към синхронизатора, или крива планка(Насе помагай че ми беше малко множко пиенето и не помним точно за планката)
ще да го видиме за сега остава така, а по натам като събера некоя кинта, май май ще има отваряне на скоростите
- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi_S13 написа:абе снощи ги бистрихме нещата с Анбух/ч
ама пусто му пиенйе...
за сега изводите водят към синхронизатора, или крива планка(Насе помагай че ми беше малко множко пиенето и не помним точно за планката)![]()
Съвет от мене бобка ... НЕ ОТВАРЯЙ Тъпата кутия ... Комплекта лагери и месинговите втулки е 350 лева , за работа поне 100 , 50-100 за сваляне и накрая полу4аваш кутия с ИЗМЕКЯРСКИ лагери инсайд която ще те изкара 5-10000 и край ..
Първата кутия която с4упих по същия на4ин ми правеше от на4ало .. При мене проблема беше като дам газ на първа и втора не влиза от раз ... С малко газ влизаше без ядове .. Проблема се задълбо4и , отворихме кутията и само лагерите бяха за сменяване , като проблема идваше от лагера които седи под едната ос, които се беше разместил в леглото си и беше издълбал 2-3 мм надоло в кожуха ..
Извади малко масло от кутията , изсипи го на бял лист хартия и огледай хубаво за стружки,има ли стружки БЯГАЙ
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Боби , ей за това ти говорих тогава
viewtopic.php?f=7&t=157935&hilit=+%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80+
От как го направих се родих ,нито веднъж не ми е запъвала някоя скорост. Още като взех колата отвреме на време (около 1 от 50 опита) ми се случваше все едно 4-та влиза дополовината. Като взезнеше така ,просто донатисках педала на съеденителя и тогава влизаше докрай,след време започна и трета да го прави ,но много по-рядко.Просто тия 2 скорости искаха по-голям натиск на педала от другите Взех си нерегулируемо жило което натехнах докрай и така проблемите ми се решиха за около година ,но тогава пак започнаха по същия начин..уж жилото е натегнато почти докрай пък пак невлизаха тия скорости...докато не се изкърти напълно тая планка бях сигурен ,че съеденителя вече е заминал. Пробвай да я натиснеш откъм двигателният отсек в посока навътре към купето. Ако се мести напред-назад нещата ще се подобрят като я направиш да е неподвижна.
viewtopic.php?f=7&t=157935&hilit=+%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80+
От как го направих се родих ,нито веднъж не ми е запъвала някоя скорост. Още като взех колата отвреме на време (около 1 от 50 опита) ми се случваше все едно 4-та влиза дополовината. Като взезнеше така ,просто донатисках педала на съеденителя и тогава влизаше докрай,след време започна и трета да го прави ,но много по-рядко.Просто тия 2 скорости искаха по-голям натиск на педала от другите Взех си нерегулируемо жило което натехнах докрай и така проблемите ми се решиха за около година ,но тогава пак започнаха по същия начин..уж жилото е натегнато почти докрай пък пак невлизаха тия скорости...докато не се изкърти напълно тая планка бях сигурен ,че съеденителя вече е заминал. Пробвай да я натиснеш откъм двигателният отсек в посока навътре към купето. Ако се мести напред-назад нещата ще се подобрят като я направиш да е неподвижна.
- Bobi_S13
- Der Polizist
ще я видя тая планка в Събота или Неделя
защото от днес офишъл спирам да се бутам в задръстванята за и от работа
вече съм МетроЗиран
пък ако не се справя... Наско дръж се идем... стегайте софрите с останалата част
от Хюстан и пристигам
защото от днес офишъл спирам да се бутам в задръстванята за и от работа
вече съм МетроЗиран
пък ако не се справя... Наско дръж се идем... стегайте софрите с останалата част
от Хюстан и пристигам
- Bobi_S13
- Der Polizist
тъй днеска гледах на какво може да се дължи моя проблем
и ето какво открих
на жилото в долния край към скоростите има една щипка:

която стои на една планка която фактически освобождава скоростите:

и стои ето така:

обаче при мен се беше завъртяла по следния начин:

по този начин жилото стои обтегнато и самото то се трие м/у двете части на планката,
и при триенето се получава задържане при натискане на съединителя, и невъзможността да
се вкарват скоростите като хората. След като се върне в правилно положение няма никакво
задържане и скоростите си влизат нормално. Но винаги има едно но. Като натисна съединителя
няколко пъти и жилото пак се завърта и почва да задържа.
Сега го умувам с какво да го закрепя, така че да не се завърта и търся вашето съдействие за да го измислим.
и ето какво открих
на жилото в долния край към скоростите има една щипка:

която стои на една планка която фактически освобождава скоростите:

и стои ето така:

обаче при мен се беше завъртяла по следния начин:

по този начин жилото стои обтегнато и самото то се трие м/у двете части на планката,
и при триенето се получава задържане при натискане на съединителя, и невъзможността да
се вкарват скоростите като хората. След като се върне в правилно положение няма никакво
задържане и скоростите си влизат нормално. Но винаги има едно но. Като натисна съединителя
няколко пъти и жилото пак се завърта и почва да задържа.
Сега го умувам с какво да го закрепя, така че да не се завърта и търся вашето съдействие за да го измислим.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ела утре на срещичката и ще ти го оправя без материали
Ще видиш каква е тайната.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”