Здръвейте,
Волана почна да се върти трудно. Проверих маслото на сервото, пълно е до горе. Какъв може да е проблема?
Още една подрробност, като направя завой, волана бързо се връща в права позиция на колелата.
Волана се върти трудно, серво ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Волана се върти трудно, серво ...
Дано не ти е повредена помпата на хидравликата. При моето ПОЛО-2004г- се случваше от време навреме.Смених маслото и като че ли проблема се оправи. Изминал съм 170 км до сега без проблем.Тази помпа при мен струва 1000лв
при мен също се случваше от време на време, но сега забелязах, че сега постоянно се върти трудно волана. ако е до маслото, ще го сменя. но какво толкова може да му има на едно масло, то нито се гори, просто циркулира. също така, чувствам като, че ли двигателя ми е по-слаб и е възможно помпата да го натоварва, нещо като компресора на климатика. аз много не разбирам от помпи, но знам, че като дойде време за смяна на нещо, става дума за доста пари. явно ще отида на сервиз да проверят какво е положението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти,
аз имах този проблем преди година и половина. Маркучът на хидравликата ми се беше пропукал на места и се появи теч на масло, в следствие на това волана започна да се движи доста трудно. Нов маркуч струваше над 100 лв. с чакане за доставка, затова ми направиха поръчков (в сервиз за маркучи) за около 60 лв.
аз имах този проблем преди година и половина. Маркучът на хидравликата ми се беше пропукал на места и се появи теч на масло, в следствие на това волана започна да се движи доста трудно. Нов маркуч струваше над 100 лв. с чакане за доставка, затова ми направиха поръчков (в сервиз за маркучи) за около 60 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Светеше ли ви датчика за волана? При мен светва обикновено когато паркирам и въртя волана на място. В 'Дунев" ми казаха, че проблема е в датчика. Става въпрос за ПОЛО 2004г. (с кръглите фарове)
- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
здр колеги, и аз да се включа че имам проблем с волана. Теч няма, маслото е на ниво в казанчето. Преди няколко месеца смених хидравличното масло с такова дето е за моята кола по каталог, на практика между старото и новото нямаше никаква разлика. При високи обороти на двигателя волана олекваше, но в последно време забелязвам, че и това ваче не помага. Чува се и известно скърцане от дясно на рейката при въртене на волана. Е не знам сега помпата лие проблема или рейката? Как да проверя наред ли е помпата? Приемам всякакви идеи и съвети, по принцип мисля д асвалям рейката в почивните дни и да прегледам втулките, от там нататък......
незнам
мерси предварително

мерси предварително
- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
iavor84 а случайно Полото да ти е 1.9D? Щото ако е такова проблема е доста по-различен, щом чуваш звук от дясно..
- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
ами да 1.9д е, сега ще обясниш ли какъв е проблема според теб?
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Айде да се включи още един Дизел (99 година 1.9D)
. Имам пряко наблюдение над моето поло и на полото на бащата на жената...неговият волан се върти с лекота а моя се върти що годе трудно (като се има в предвит разбира се сравнението с неговото поло, а то е същото като моето). Искам да попитам, дали да сменя само хидравличната течност (и ако може да кажете с каква) или да търся проблема в помпата?. Моите гуми са 14 а неговите 13...но според мен няма значение, защото зимата слагав неговите зимни гуми и пак си беще същото...

При мен маслото е в норма, няма течове. Ако имаше течове, малслото щеше да е по-малко. Странното е, че при запалване на двигателя волана се върти леко, тоест докато още няма налягане в помпата. После почва да се върти трудно, става дума веднага като се запали двигателя. А смяна на маслото не знам дали ще помогне. Какво му е на маслото? То нито гори, нито се хаби по някакъв начин ... Все си мисля дали някъде нещо не е запушено, но не разбирам. Ако някой има същия проблем, бих се радвал да пише нещо.
- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
iavor84 аз го имам проблема едно към едно.... също така като завъртя волана докрай на някоя страна няма значение, тракането и скърцането се усилва бая. Наскоро ходих в официален сервиз на VW където ми изтърсиха че проблема е от ролката на генератора, говориха ми как всички било вързано от един ремък( вкючително и ролката на хидравликата) та проблема бил от там.За смяна.. към 130 лева. Също така на празен ход се чува това същото чудо, не е скърцане но се усеща че нещо не е в ред.Сега нищо не съм сменял, ще я закарам при един познат майстор да каже той. Искрено се надявам това при тебе да е различно..
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”