Смяна на гарнитура на картер
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
Смяна на гарнитура на картер
Колеги понеже ми предстои смяна на гарнитура на картера, колата е 6н 1.4 аех , да ми кажете има ли някакви особенности при смяната каква точно гарнитура да сложа и силикон да се слага ли или не защото сега като гледам маи има само силикон . Мерси предварително
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на гарнитура на картер
Прочети тук:
http://209.85.129.132/search?q=cache:aW ... clnk&gl=bg
Лично аз съм патил от нови технологии точно с гарнитура на картер.Три пъти е сменях докато един стар монтьор - мой познат просто демонтира картера, накара ме да купя един лист картон от най-близката книжарница, наложи го върху челната страна на капака и по омазаното с масло изряза гарнитура - ей така с една ножица. После намаза гарнитурата обилно с грес, да попие добре. Постави я и притегна болтовете докато изплю малко грес по ръбовете.Каза да не го бърша и наистина след известно време това изплютото спича и става твърдо.
Много просто и ефективно. Според мен силикона не би трябвало да се употребява при поставяне на гарнитури.
http://209.85.129.132/search?q=cache:aW ... clnk&gl=bg
Лично аз съм патил от нови технологии точно с гарнитура на картер.Три пъти е сменях докато един стар монтьор - мой познат просто демонтира картера, накара ме да купя един лист картон от най-близката книжарница, наложи го върху челната страна на капака и по омазаното с масло изряза гарнитура - ей така с една ножица. После намаза гарнитурата обилно с грес, да попие добре. Постави я и притегна болтовете докато изплю малко грес по ръбовете.Каза да не го бърша и наистина след известно време това изплютото спича и става твърдо.
Много просто и ефективно. Според мен силикона не би трябвало да се употребява при поставяне на гарнитури.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами, аз където съм сложил от черния топлоустойчив силикон масло там вече няма.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
При АЕЕ и АЕX няма гарнитура на картера. Отдолу се маже само силикон. Силикона беше черен (или червен - не помня точно) и е специално за тази цел.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има гарнитура,но е скъпа.Слагай силикон.Аз съм със силикон и нямам проблеми. 

AEV има ли гарнитура на картера(уж да) и какъв е тоя силикон - марка и т.н
По каталог не му дават гарнитура от завода излиза със силикон, ако се продава някъде или е менте или е от друг модел, купи си силикон на викторейнц и си ти.Аз проблем със силикона вече 30 000 нямам.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”