Първо искам да се извиня ако има такава тема/ползвах тъсачката, но не успях да открия проблем като моя, може би не съм търсил както трябва/! Аз съм нов във форума и не разбирам от коли за това питам вас и ще обясня проблема си с прости думи! Значи става на въпрос за VW Polo 98г. 1,9 SDI и проблемът е следния: сутрин като запаля колата нещо свири отпред/имам предвид при двигателя/, но свири страшно силно/будя целия квартал/! Свиренето продължава около 10-15 мин. докато загреее колата, също така ако карам на първа с над 1600 об./мин. то изчезва, на втора се появява около 1200-1300 об./мин. и по нагоре изчезва, на трета отново около 1000-1200об./мин. И така като спра на някой светофар всички ме гледат много странно! Ако запаля колата след 3-4 часа например няма никакви проблеми/само когато не е палена повече време, например цяла нощ се появява това свирене/. Като се изключи това съм много доволен от колата, никакви други забележки нямам! Изпуснах да спемена че това се появи след като я купих и и смених ангренажния ремък, ролки и там каквото ми казаха че се сменя, преди да я купя и я пробвах няколко пъти/включително и сутрин/нямаше никакви проблеми! От сервиза в който ми сменяха нещата не можаха да ми кажат какво точно и е/нещо мрънкаха и въобще не разбрах какво искат да ми кажат/. Та вече навъртях наколко стотин километра така и се чудя какво и е и дали не съм прецакал нещо сериозно/защото няма никакви проблеми, т.е. не загрява, не губи обороти, никакви проблеми върви си нормално/!
П.П. Мерси предварително на колегите който ще отделят време да ми отговорят!
полото свири нещо!
Re: полото свири нещо!
Не, че съм много компетентен, но съм почти сигурен, че е ремък. Отвори капака и се опитай да чуеш откъде точно идва 
Вчера, да един познат му се чуваше свиренето на ремъка от 2 коли разстояние
Успех !
Вчера, да един познат му се чуваше свиренето на ремъка от 2 коли разстояние

Успех !

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Свиренето колега, може да е от много неща, просто можем да гадаем, но ти си длъжен сутрин когато ти го прави да отвориш капака и да погледнеш от каде може да е, Също може и от хидравличния ремък да прави така, ремък на динамото, може и от помпата за водата
Малко ми е чудно оторизиран сервиз да неможе да открие проблема 
Малко ми е чудно оторизиран сервиз да неможе да открие проблема - anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно е пистовия ремък сутрин като запалиш колата и свири сипи малко вода върху ремъка и изчезне свиренето значи е за оптягане ремъка а колега за оторизираните сервизи не се учудваи в Плевен в оторизиран сервиз -питат задните лагери дали са редови или конусни-истинска случка
- veselin111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като си сменял консумативите и сега се е появило това "свирене" най-вероятно трябва да се донатегне пистовият ремък(90% съм сигурен, че е това). Като се сложи нов и като се изминат малко км, ако не е бил обтегнат повече при смяната малко се отпуска и се появява този точно ефект. Дори и ти може да си го обтегнеш, ако не ти се занимава мини през сервиза където са ти сменяли консумативите, ще ти го оправят за няколко минути 

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при теб нещата са си направо ясни. Няма проблем преди смяната, а има проблем след смяната на ремъци. Ами проблема е в смяната. Некачествено изпълнена процедура или некачествени консумативи.
Опитай с притягане на ремъците. Разбира се има и още една неприятна възможност. Може да се е разбил лагер на някой агрегат, получаващ въртеливо движение от ремъците - алтернатор или водна помпа например. Лагерите също свирят, но мисля, че твоя случай не е такъв.
Прочети и това:
http://209.85.229.132/search?q=cache:Uk ... clnk&gl=bg
и това:
http://209.85.229.132/search?q=cache:fg ... clnk&gl=bg
Опитай с притягане на ремъците. Разбира се има и още една неприятна възможност. Може да се е разбил лагер на някой агрегат, получаващ въртеливо движение от ремъците - алтернатор или водна помпа например. Лагерите също свирят, но мисля, че твоя случай не е такъв.
Прочети и това:
http://209.85.229.132/search?q=cache:Uk ... clnk&gl=bg
и това:
http://209.85.229.132/search?q=cache:fg ... clnk&gl=bg
- salahadin
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на всички за отговорите! Значи пробвах това с водата което предложи колегата/полях ремъка с вода/ и "свиренето" намаля, дори почти спря/естествено след малко пак се появи/! Та искам да ви попитам какво да го правя сега този ремък. Да ходя да ми го натягат или трябва да се купува нов и каква е вероятността нещо да се е развалило заради него/понеже гледам че минава през някакви ролки и е доста "увъртян" или поне така ми се струва/.
П.П. Извинявам се че досаждам с такива прости въпроси за вас, но не разбирам много от коли и за това се обръщам към вас за съвет!
П.П. Извинявам се че досаждам с такива прости въпроси за вас, но не разбирам много от коли и за това се обръщам към вас за съвет!
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че е достатъчно да се натегне. Ако пак се разсвири след известно време значи каучука е некачествен и релаксира под действието на топлината от двигателя - тогава е за смяна.
Ремъка просвирва и когато ти остарее акомулатора - като стои нощем и леко падне /както става по-студено/, сутрин при палене товари алтернатора и точно там просвирва /ако е леко хлабав/. След малко ремъка се загрява и прави по-добро сцепление.
Колкото става по-студено времето, толкова повече ще свири /и заради сцеплението, и заради акомулатора/.
Едно леко донатягане трябва да свърши работа, а за акомулатора - ти си знаеш какво му е положението. Може да си кара и сума ти време
.
Колкото става по-студено времето, толкова повече ще свири /и заради сцеплението, и заради акомулатора/.
Едно леко донатягане трябва да свърши работа, а за акомулатора - ти си знаеш какво му е положението. Може да си кара и сума ти време
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”