Припалва и гасне..

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pencp
Автомобил:
Двигател:

Припалва и гасне..

Мнениеот Pencp » Пет 18 сеп 2009 13:30

Помагайте,колеги!Поло 1,6-АЕА,96г. припалва и гасне,когато загрее!?Смених датчик на ХОЛ и се оправи за около седмица,намаше никакви проблеми!Смених след това и бобината-отново гасне,когато загрее!Теествах всички системи вкл.и имобилайзера-не даде никакви грешки!?Напреженията са нормални на клеморедите!Вече незнам,какво да правя и никой не може да ми помагне!Полото работи и на газ,където прави същите мизерии!...? :bowdown :screwy

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Припалва и гасне..

Мнениеот The_Machine » Пет 18 сеп 2009 22:24

Виж голямата букса на моторната инсталация - зачисти и напръскай с контактен спрей...

Виж и буксата на датчика на Хол, щом се е оправило за седмица.
Погледни и за луфтове в делкото, въпреки че тогава би трябвало просто да работи нестабилно независимо от температурата...

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Вто 06 окт 2009 9:23

Да Ви кажа,какво му беше на Полото,защото след голямото ходене по мъките и по сервизите,накрая си го оправих сам!... :)Някой от всичките майстори,които ровичкаха по колата беше извадил сноповете с кабели,които влизат в таблото с предпазителите и релетата под кормилото,от държачите им в горната част!В резултат на което,кабела,който влиза в кутията на имобилайзера /намираща се до кормилния прът/провисва и така се беше опънал,че ако не беше буксата му с тези крачета /щипки/, да беше изхвърчал от там!?...От това опъване на кабела не е контактувал в гнездото на буксата и постоянно гасеше мотора!Сложих сноповете с кабелите на местата им,напръсках със спрей-електроконтактен,и .... всичко се оправи все едно не е било!Вече като видя някой с лаптоп да ми търси грешки по колата,директно му казвам да си...лаптопа и да затваря капака на колата че стана време да си тръгвам от този сервиз... :beat_butt2 :applause: !

kosev77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosev77 » Пон 12 окт 2009 9:46

Здравейте и аз имам подобен проблем ,ако се опитам да я запаля веднага след като е спряна и е още топла неуспявам ,и като дам ключа на контакт оборотомера ходи накъдето ,вдига и сваля обороти само на контакт. Дайте някакъв съвет от какво може да е това. :screwy

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”