Проблем с отварянето на вратите на ПОЛО 2001г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ilsa
Автомобил:
Двигател:

Проблем с отварянето на вратите на ПОЛО 2001г.

Мнениеот ilsa » Нед 01 ное 2009 14:13

Здравейте,
честно казано не съм най-големия фен на марката ,но по стечение на обстоятелстватаа приятелката ми се сдоби с VW polo 1,4 MPI 2001.
За сега колата е се ядва върви добре харчи добре. Имах само няколко дребни проблема: дроселовата клапа беше мръсна и не държеше обороти. ;Моторчето на дясно предно стъкло спря да работи.
Вчера колата седя около два часа навън и при опит да отворя пасажерската врата не мисе получи. Пробвахме какво ли не откл. закл. и т.н ,но безуспешно. Вкарах колата в гаража разглобих до колкото може вратата ,но нищо неможехд а пипна. И така след около 45 минутна борба врата изведнъж започна да се отваря безпроблемно. Разглобих цялата врата опитах се да сваля ключалката ,но не ми се получи и се отказах. Сглобих всичко и всичко си работеше тип топ. Отиваме след 2 часа при колата и дръжката отново не искаше да се отваря. Тръгнахме стопли се колата и всичко работеше Ок. Сега да добавя: Тая врата е тъпкана с екстрти и предпазни мерки- когато заключиш врата и я отключиш не моеж да я отвориш отвътре, трябва да дръпнеш външната дръжка 2-пъти. Също така разбрах ,че като заключваш с ключа отвън и го задръжиш малко повече качава прозорците.
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да даде съвет какво да направя? Трябва да сменя "бравите" ли ?

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с отварянето на вратите на ПОЛО 2001г.

Мнениеот Ico_Polo » Пон 02 ное 2009 13:45

Купи си един флакон WD 40 и пръсни малко в ключалката и във бравата (ако ти се занимава свали корите и пръскай наред). Прави това веднъж два пъти в годината и няма да имаш проблеми.

П.П. Смазката която ти препоръчвам е универсална, става за врати, панти, ключалки, външни движещи части по двигателя и каквото се сетиш по колата и у дома :да:

ilsa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilsa » Пон 02 ное 2009 20:56

Ползвал съм го. И аз това мислех да направя ,но изчаквах и за други съвети. Мерси много. утре отивам да взема един и я почвам. Но все пак очаквам и други съвети.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 03 ное 2009 21:59

Има едни микро ключета в тези брави който имат навика да създават проблеми.Със клепане и мазане не знам какво ще оправиш.Има тема със снимки за този проблем при Пасатите при теб бравата предполагам е подобна и проблема също.Пробвай с търсачката :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”