Polo 1.4 mpi

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
braveheart
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 mpi

Мнениеот braveheart » Пон 18 яну 2010 23:45

Здравейте, :)
предстои ми покупка на автомобил основно градски и имам няколко въпроса на които ще се радвам ако някой може да ми отговори. Бях си харесал на външен вид golf 4 ама нещо не ми се връзва с бюджета и това което видях по автокъщите и съвсем случайно видях едно polo 1.4 mpi 2000г от Италия, на таблото пишеше 140хиляди км, не че това е меродавно разбрах защо ;). Цената му е около 6000 и няма външни забележки освен оросяване в единия стоп, само дето сега наново 2 дена ровя из нета и взе да ме боли и главата от нерви и притеснения защото от коли не разбирам, а парите му не са малко за мен, книжка имам от доста години и до сега съм карал предимно опели /служебни/ :).
Въпроса ми е този двигател 1.4 mpi, не знам колко коня е защото нямаше кой да ми отговори в автокъщата, дали е подходящ за това купе? /предполагам, че е около 75 кончета от това което гледах за двигателите от тази година/
Защото на служебната ми кола astra 1.4 90 коня 16v като пусна лятото климатик и спира да върви, едвам тръгвам от светофарите, тя същата на магистралата няма проблем с климатика.
Като ако реша наистина да е взема преди да се пазаря смятам да е закараме на компютърна диагностика да видим в какво състояние ще е защото нямаше акумулатор за да е запаля не че щях да разбера нещо де :) ама да е чуя че бръмка.
Какво мнение имате за този модел 6N2 до колкото предполагам е. изглежда като тази http://www.eee.bham.ac.uk/wear-it/James/polo/my16V.jpg само дето е с 4 врати. разбрах за проблемната скоростна кутия ще погледна каква серия е, а междувременно се надявам ако намеря някой мой познат да се навие да отидем да е видим.
Търся малка и динамична кола, ако ми се наложи да мога да изпреваря някой да мога не ми трябва да се състезавам, стремя се да спазвам ограниченията по пътищата.

One
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.4 mpi

Мнениеот One » Вто 19 яну 2010 9:30

има писано точно за това поло - потърси

жена ми кара с точно този мотор 1,4 МPI е 60 коня е той и с климатик си върви повече от доволно. особено внимание при избор да се обърне на състоянието на скоростната кутия - това им е слабото место ако е ОК - колата е безгрижна и перфектна както за града така и извън него

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 19 яну 2010 9:58

Само да допълня че в града е като Астрата ти трудно е на светофарите с климатика :twisted:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 19 яну 2010 10:06

Теодор написа:Само да допълня че в града е като Астрата ти трудно е на светофарите с климатика :twisted:

няма такова нещо !

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 19 яну 2010 12:24

One написа:
Теодор написа:Само да допълня че в града е като Астрата ти трудно е на светофарите с климатика :twisted:

няма такова нещо !

Има-няма нека се качи да го покара с включен климатик преди това за да си прецени сам :idea: Иначе колата си е супер за навсякъде :wink:

mirro_21
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Вто 19 яну 2010 13:40

колега,аз нямам лични наблюдения за този автпмобил,но съм чел че:
    -двг-то:MPI харчи малко повече.
    -има пласмасови колектори(ако мислиш да я газифицираш)
    -подръжката и маи хич не е от наи ефтините

ако тази кола е само на 140к,както пише и има проблем със скоростната,значи сам
    си прави сметката как е експлатирана.
    от там по пътя на логиката и съединитела и двигателя скоро ще си покажат керливите ризи,защото знаеш че са свързани нещата
    никога не бих дал толкова пари за кола със проблем(може и да е нещо малко,но
    кои знае)
    за 6000лв можеш да си намериш някои двуврат голф 4 или с по-малко екстри пак са на тази цена.(лично мнение)
    отнисни климатика...аз имам поло 96г 75кс и не намирам почти никъква разлика във вървежа или оборотите(имаи на впредвид,че на полотата ни по-принцип са сложени малко по-големи алтернатори от на някои голфове)
    успех!

Потребителски аватар
    digo_pl
    Автомобил: omega V6
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 19 яну 2010 16:11

Миналата седмица една приятелка си продаде 6н2 1.4 16v 2000г. за 3000 лв / да, продаде я евтино, но 6000лв :shock :shock :shock
    Вземи поразгледай обявите във форума, има много свестни коли на колеги! :wink:

Потребителски аватар
    Stefo`o
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Вто 19 яну 2010 17:29

Аз също съм с Поло 1.4 mpi и не съм имал никакви проблеми.
    Относо колко харчи, зависи колко я настъпваш :) моята лично хапва 5-6 на 100 извънградско. Градско, зависи от града но за София и по-гомемите градове около 10 ще ти връзва 100%.
    След известно време обаче баща ми реши да и слижи газ и сега колата върви и на газ пак БЕЗ никакви проблеми, само веднъж ходих за донастройване, но с газта това е нормално. така че ако няма никакви по-сериозни проблеми по колата я взимай няма да съжаляваш.
    След като не разбираш от коли, намери някакъв майстор от познат или приятел за да доиде с теб и той да я огледа все пак....

П.С.-> Тези коли вървят по толкова(6000), аз моята в взех за повечко, но пък беше от 1ви собственик и на само 40000км :)

П.С.-> 3000лв за такова поло е НЕреално ниска цена, освен ако не е имал ебати проблема и просто си я е разкарала от главата, до колко знам 16в дават бая проблемчета.

Успех колега, дано скоро се похвалиш с новата придобивка >

Mihail_Dimov
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Вто 19 яну 2010 17:43

Един съвет - щом си почнал да четеш този форум преди да имаш автомобил, влез в раздел продава и гледай колко много читави и евтини коли има :) Тука поне няма толкова много лъжци, а и може да поразпиташ за дадената кола защото по съборите и сбирките хората са ги гледали.

Потребителски аватар
    braveheart
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот braveheart » Вто 19 яну 2010 19:02

благодаря на всички ви за коментарите, днес ходих при един познат който разбира много повече от мен и тези дни ще отидем да е огледаме преди да е карам на компютърна диагностика ако си заслужава :), ко да се прави на компютрите имам повече доверие :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”