измих джигателя на поло 1.6 ми и отказа да пали?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
petko820726
Автомобил:
Двигател:

измих джигателя на поло 1.6 ми и отказа да пали?

Мнениеот petko820726 » Сря 28 окт 2009 21:29

--------------------------------------------------------------------------------

колеги днес измих двигателя и маи не6то бобината изпатка, сложих от друга кола да пробвам и колата запали, но на таблото ми светнаха лампите за дълги светлини, и авариините, и след като натиснах спира4ката колата угасна.пак опитах,дадох контакт тези лампи пак светеха едновременно и постоянно, и колата този път не запали. възможно ли е това да е от клемореда, или е влажна и окъсява някъде по двигателя, та тези лампи да светят така ?

ivan212
Автомобил:
Двигател:

Re: измих джигателя на поло 1.6 ми и отказа да пали?

Мнениеот ivan212 » Чет 29 окт 2009 7:19

След като след едно миене на колата в автомивката ми изгориха пакета за управление на ел. стъклата и изобщо ми създадоха големи проблеми оттогава съм се зарекъл повече да не си мия колата.. предпочитам мръсна кола която върви, пред чиста кола която стои за украса пред блока... НИКАКВО МИЕНЕ ПОВЕЧЕ... при миенето на колата важи принципа - ИМА МИЕНЕ ИМА ПРОБЛЕМИ-НЯМА МИЕНЕ НЯМА ПРОБЛЕМИ... вече съм се убедил че е така...

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Чет 29 окт 2009 9:22

вземаш един голям топ парцали и започваш великото бърсане на всичко, което можеш да стигнеш. Всички възможни букси на кабели ги отваряш, забърсваш и цъкаш отново. Ако имаш и компресор, ще стане най-добре, продухай всичко наред, където може да е влязла вода. Успех!

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 29 окт 2009 12:01

И ако се оправи след голямото подсушаване, забрави да миеш двигател, няма кой да гледа под капака, а ако е за продан, си правиш лоша услуга, защото няма нормален човек който да купува кола, да погледне под капака и като види че е мит мотора и да не си зададе въпроса "Хм, тука има нещо гнило май?!!"

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Чет 29 окт 2009 21:32

няма лошо човек да си мие двигателя на пароструйка,аз го правя често....но първото нещо е да се свали плюсовата клема на акум. и след измиването избутване на ръка до подходящо място на слънце :Mr Green Fun ... и проверяване на моноинжекцията-комплект и т.н.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”