При потегляне придърпва и гасне!
-
- Автомобил:
- Двигател:
При потегляне придърпва и гасне!
Здравейте! Имам следния проблем с поло 97 - 1,4 бензин. При потегляне придърпва и гасне! При повторно запалване трябва да се отстави няколко минути да работи на празен ход без никаква газ и евентуално тогава се оправя, но не винаги това помага. Моля да ме ориентирате какъв би могъл да е проблема?
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: При потегляне придърпва и гасне!
Съединител...
- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Дай малко повече инфо де! 60 коня ли е или 75? Как гасне, от тормоз в трансмисията, или от неправилна работа на двигателя? Ако се опиташ да форсираш на място, става ли? Кога се получи проблема (например като смени ремъка)? При топъл/студен двигател прави ли го? Някакви странични шумове има ли? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ми е 60 коня. По принцип проблема се получава при студен двигател. Няма странични шумове. При форсиране веднага угасва. Трябва да се остави да поработи на място без да се подава газ, за да се оправи евентуално. Възможно ли е причината да бъде в моторчето за тихите обороти?
- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питаш за стъпковото моторче, не може да е от него! Според мен имаш нярушена горивовъздушна смес на студен двигател, или датчика за температурата ти дава постоянно информация, че двигателя е топъл, и компютъра обеднява сместа. Виж в аутодатата колко ома трябва да е при нормална температура,и при загрял двигател, и си го замери.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря! И аз смятам, че няма да е стъпковия мотор, понеже скоро ми го почистваха, а и проблема там се проявява по друг начин. Но тъй-като съм жена, гледам да събера малко информация за проблема.
- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип, (аз поне така правя) ако ти се получи някакъв проблем от самосебе си, поглеждаш (в твоя случай накарай някой да погледне
) последния ремонт. Може да не е поставил правилно стъпковото моторче, и да смуче въздух, или да е изкарал без да иска някой вакум.

- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време имах същият проблем. Излезе точно това колега, майсторчето ми, беше сменял стартер и разбутал датчикът за температурата. Когато го замерих си беше ок. Наместих го и всичко се оправи.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”