поло 1.4 бензин проблем с паленето
поло 1.4 бензин проблем с паленето
колеги помогнете колата когато загрее неиска да пали винаги пали когато си иска тясменен е свешти делко и дистибуторна капачка кабели мойе ли да е от бобина бензин има но сякаш ниама ток
Re: поло 1.4 бензин проблем с паленето
Закачете колата на диагностика там ще си покаже,каква грешка записва но според мене е датчик на хол,намира в делкото 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик за положението на разпр. вал (хол сензор) / бобина.
- veekoo
- Автомобил:
- Двигател:
И Аз залагам на Хол датчика понеже съм имал проблеми с него и бяха сходни проблемите.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Само че диагностиката не го лови Хол-а. А по време на движение гасне ли или след запалване всичко е ОК?
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Залагам на Hall датчика :)
Мнооого позната история! След смяна на капачка, палец и кабели BERU....остана само той.
Да е жив и здрав Васил Първий (vaskoto1) ! Той му направи трансплантацията по него време и с това драмата приключи.
Поведението бе същото:
на студено пали без проблем.
Загрее ли двигателя, да кажем спирам за 2 минути, тръгвам да запаля и няма никой докато не изстине мотора.
Мнооого позната история! След смяна на капачка, палец и кабели BERU....остана само той.
Да е жив и здрав Васил Първий (vaskoto1) ! Той му направи трансплантацията по него време и с това драмата приключи.
Поведението бе същото:
на студено пали без проблем.
Загрее ли двигателя, да кажем спирам за 2 минути, тръгвам да запаля и няма никой докато не изстине мотора.
Ще питам в тази тема, защото имам подобен проблем. Полото е 1.4 бензин 16v 9n. Днес, а и друг път го е правило, докато карам свалих на по- ниска предавка 3->2 за да изпреваря един и колата просто изгасна, но се запали веднага. Няколко часа по- късно бях я спрял, започнах да я паля, но тя отказа, след няколко пробвания запали, това с паленето го прави за втори път. От какво може да е?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”