Колеги, дайте съвет за колата на един приятел. Полото е 1,6 АЕЕ двигател 96 година. Има доста странен проблем- изгасва когато си реши, независимо дали си на скорост или е на празен ход. И след това не пали. Върти стартера, обаче не иска да запали. Чакаш 10-15 минути, може и повече, опитваш отново да запали и става от първия път. Пробвали сме и с дърпане в тоя момент, абсолютно никакъв резултат!
Моля, дайте съвети че спира по натоварени кръстовища, насред пътя, по мостове. С две думи, там където не е хубаво да стои човек. Слагам и снимка с колата.
Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
Последна промяна от joromnt на Сря 14 окт 2009 10:27, променено общо 1 път.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Помогнете! Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши
Разрови се в търсачката : Датчик на Хол
В повечето случаи това е проблема
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Чакаш 10-15 минути, може и повече, опитваш отново да запали и става от първия път.
Датчика на разширителният съд може да прави номера,щом си писал че след 10-15 мин. колата пали! Достатъчно са да изтине и датчика да мери верно.Може да отчита погрешни стойности и мисли че колата е прегряла и компа я гаси!
При същите симптоми на фиат брава на един познат ,след като смени всички всевъзможни датчици се оказа че ЕКУ-то е прецакано.Щяхме да се отрепим с 60 км в час колата изгасна и волана се заключи по раковска на долу.
Инжекцона там погледна ли ,нещо може да не е в ред?
Датчика на разширителният съд може да прави номера,щом си писал че след 10-15 мин. колата пали! Достатъчно са да изтине и датчика да мери верно.Може да отчита погрешни стойности и мисли че колата е прегряла и компа я гаси!
При същите симптоми на фиат брава на един познат ,след като смени всички всевъзможни датчици се оказа че ЕКУ-то е прецакано.Щяхме да се отрепим с 60 км в час колата изгасна и волана се заключи по раковска на долу.
Инжекцона там погледна ли ,нещо може да не е в ред?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Датчик на Хол 

Dizel_fen написа:Щяхме да се отрепим с 60 км в час колата изгасна и волана се заключи по раковска на долу.
Сори за офа ма не се сдържах тоя път вече.
Момчета и момичета имайте поне малко повече уважение към българските патриоти, революционери и т.н.
Такава улица "раковска" поне в София няма.
Има една, която се казва "Георги С. Раковски" централна улица в София кръстена на човек заслужил (поне според мен) името му да се споменава с почит и уважение за нещата които е направил за страната наречена България...
Е казах каквото имах да кажа и сега ми олекна...

Колеги, кажете това Поло в София кой може да го прегледа и да каже едно експертно мнение. Така да стреляме на посоки е лесно, но да сменяваме наред докато колата се оправи не мисля че е рентабилно.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Моето поло е същото 1.6 АЕЕ 96г. и ако питаш мен провери си дали не е от датчика в ключа (заводския имобилайзер) А другото отвори делкото и провери палеца дали има луфт, защото ако има то той може да бие датчика... Минал съм и през двете 

- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Колеги, кажете това Поло в София кой може да го прегледа и да каже едно експертно мнение. Така да стреляме на посоки е лесно, но да сменяваме наред докато колата се оправи не мисля че е рентабилно.
Сервизи VW
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
rokera написа:Dizel_fen написа:Щяхме да се отрепим с 60 км в час колата изгасна и волана се заключи по раковска на долу.
Сори за офа ма не се сдържах тоя път вече.
Момчета и момичета имайте поне малко повече уважение към българските патриоти, революционери и т.н.
Такава улица "раковска" поне в София няма.
Има една, която се казва "Георги С. Раковски" централна улица в София кръстена на човек заслужил (поне според мен) името му да се споменава с почит и уважение за нещата които е направил за страната наречена България...
Е казах каквото имах да кажа и сега ми олекна...
Ако беше погледнал аватара ми ,под него има едно поленце-пише местожителство! От Хасково съм!
- Luchezar_K
- Автомобил:
- Двигател:
И само за всеки случай, имах абсолютно същитя проблем с едно Рено, оказа се дистрибуторната капачка. Виж я и нея ако продължава с мизериите след като сменят този датчик.
Поздрави
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
На делкото има един "чип", той се разваля и колата гасне когато си иска и създава много проблеми. Сменя се. Става и от Лада но не го препоръчвам въпреки че е много по евтин. Купи си на Бош. Може и да е от горивната помпа, но много по- малко вероятно. Провери сапачката на делкото.
Успех.
Успех.
колега имах същия проблем !!! прехвърляше ми ток отстрани по бубината(електронния блок) и не влизаше вътре въртеше но не палеше успех полото е мн яко !
-
- Автомобил:
- Двигател:
комутатор,абсолютно същия проблем на пасата.Върви идеално,но като загрее просто спира и чакаш докато изтине и наново ръчка.Успех,защото знам какво е.
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, аз съм този с капризното розово половерче.
Извинявам се за закъснението, но доста време неможех да влезна във форума.
Та още малко допълнителна информация да дам. Ходих по сервизи за диагностика и никъде нищо нередно не намираха - а как да намерят то си го прави, когато си реши, няма някаква закономерност.
Две-три седмици след като я взех изгърмя бобината за високото напрежение - като се подаде рязко газ от въздушният филтър излизат кълба дим и просто си угасва. Смениха я и засега май няма проблеми там
Преди време пробвах с дистрибуторната капачка и свещите - за около месец нямаше видими проблеми (не я и бях карал много, но в града никакви ядове) и след около месец отново нейните си номера. Прегледах сменените части никакви видими проблеми по тях (почти като нови).
От вчера даже взе и нови циркове да си прави (които досега не е правила) - при подаване и отнемане на газта оборотите и падат до около 400-500, получава сътресение и след около секунда-две се оправя. Даже на няколко пъти ми се случи и да светне лампата на акумулатора (по същият начин, когато изгасне). И така и днес сутринта пак същият яд, но успя да ме докара до работа без проблеми. Оставих я и след около 3-4 часа реших да проверя дали пак ще го направи и да търся някой от майсторчетата, който са от форумния сервиз, но проблем нямаше
При тази ситуация (когато нищо и няма) ме е срам да се оабдя на някой да му губя времето - с право ще ме пита за какво се обаждаш и какво правиш тука?
Съжелявам за дългият пост и достата неща извън темата, но просто в чудо се виждам с този звяр
Извинявам се за закъснението, но доста време неможех да влезна във форума.
Та още малко допълнителна информация да дам. Ходих по сервизи за диагностика и никъде нищо нередно не намираха - а как да намерят то си го прави, когато си реши, няма някаква закономерност.

Две-три седмици след като я взех изгърмя бобината за високото напрежение - като се подаде рязко газ от въздушният филтър излизат кълба дим и просто си угасва. Смениха я и засега май няма проблеми там

Преди време пробвах с дистрибуторната капачка и свещите - за около месец нямаше видими проблеми (не я и бях карал много, но в града никакви ядове) и след около месец отново нейните си номера. Прегледах сменените части никакви видими проблеми по тях (почти като нови).

От вчера даже взе и нови циркове да си прави (които досега не е правила) - при подаване и отнемане на газта оборотите и падат до около 400-500, получава сътресение и след около секунда-две се оправя. Даже на няколко пъти ми се случи и да светне лампата на акумулатора (по същият начин, когато изгасне). И така и днес сутринта пак същият яд, но успя да ме докара до работа без проблеми. Оставих я и след около 3-4 часа реших да проверя дали пак ще го направи и да търся някой от майсторчетата, който са от форумния сервиз, но проблем нямаше

При тази ситуация (когато нищо и няма) ме е срам да се оабдя на някой да му губя времето - с право ще ме пита за какво се обаждаш и какво правиш тука?

Съжелявам за дългият пост и достата неща извън темата, но просто в чудо се виждам с този звяр

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Anbuch написа:Разрови се в търсачката : Датчик на Хол

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”