лампата на маслото премигва

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

лампата на маслото премигва

Мнениеот teodo » Сря 03 мар 2010 10:58

Тово което ме притеснява е премигването на лампичката на маслото при 2200 оборота. Може да не е нещо сериозно, но незнам дали и на някой друг не се е случвал такъв проблем. Колата е POLO AEX 1.4 95г. Маслото е Mobil 10W40 на 4000 км. Показанието на щеката са така, както е било при първоначалната му смяна миналата година - 2 мм. под максимума. Дали компютърната диагностика ще даде някакво инфо?

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: лампата на маслото премигва

Мнениеот keymaker » Сря 03 мар 2010 16:12

това масло да не е от това минералното 10/40 може и от това да го прави другия вариант е датчик за високо налягане.

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Сря 03 мар 2010 18:04

Днес като се връщах не ми го направи тоя номер, даже реших да не мина и през компа, но утре обезателно ще ида в сервиза да ми измерят налягането на маслената помпа и датчика. Едва ли е от маслото. До сега не ми го е правила. Чета тука някакви работи за биелни лагри на колянов вал и т.н. ама знам ли...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 03 мар 2010 19:28

death дебне - системата за ранно предупреждение започва да те тормози поне 10 000км преди да е станало късно, но трябва да вземеш мерки обезателно. Може да ти е запушена само цедката на маслената помпа и с едно чистене само да минеш - най-вероятно е щом не ти го прави постоянно. :012:

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Сря 03 мар 2010 19:57

Maslinkov, ти винаги си ми давал точните съвети , но наистина е трудно да се каже точно от кокво е, до като не се направи диагностика. Точно това ще направя утре и ще пиша какаво е станало. Ти казваш запушена цедка на помпата, а аз се съмнявам се в масленния филтър ,но така или иначе явно налягането при 2200 оборота се губи. Дано да е нещо елементарно.

Потребителски аватар
Fonzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fonzi » Сря 03 мар 2010 19:59

И на мен ми го е правила същия номер, но не знам защо се оправи след като смених маслото :beat_butt2

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 04 мар 2010 8:48

teodo написа:Maslinkov, ти винаги си ми давал точните съвети , но наистина е трудно да се каже точно от кокво е, до като не се направи диагностика. Точно това ще направя утре и ще пиша какаво е станало. Ти казваш запушена цедка на помпата, а аз се съмнявам се в масленния филтър ,но така или иначе явно налягането при 2200 оборота се губи. Дано да е нещо елементарно.

Не че се губи налягането при 2200/мин, а тогава /над 2000/се включва системата за ранно предупреждение - съотношението налягане/обороти - 2бара/. Прав си, може и да е от филтъра ама и аз преди да ми се случи случка лежах на това ухо. А колегата дето се е оправила след смяна на маслото вероятно при смяната са изтекли доста мръсотии - докато ги набере пак /така ли иначе помпата почва да дава гранични стойности/.

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Чет 04 мар 2010 18:38

Днес без да чакам много да съмне се бях отзовал в най близкия сервиз. Въпроса на майсторите беше: Карал ли си я скоро извън града. Казах и , че от два месеца не е напускала града и предположението им беше, че има наслагвания в картера , които се разбландикват и поподат в магисталата. Така, че съм склонен да вярвам на това , освен това мой колега е имал същия проблем с VW Pasat и след промивка на картера се е решил проблема.

Последна промяна от teodo на Чет 04 мар 2010 18:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Чет 04 мар 2010 18:41

Fonzi написа:И на мен ми го е правила същия номер, но не знам защо се оправи след като смених маслото :beat_butt2

Може би за това.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 04 мар 2010 19:31

Само да не те заболи ухото, докато лежиш на него като мене преди време...... :lol:

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Пет 05 мар 2010 14:07

Не мъ шашкай. Следващия път като се качвам на Медвен ще я следя пак, нали ако не бях я забелязал щях да си карам споко. Ако пак се обади , ще мисля нещо.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 05 мар 2010 17:39

Хич не чакай да се обади, че обикновено е късно!! По-добре си направи една основна профилактика - почистване на картера и цедката, масления филтър, промивка на цялата мазителна система (защото гнусотията не е само в картера), проверка на датчици, ново масло - за да ти е мирна главата! Собствен опит!!

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Пет 05 мар 2010 20:05

Явно така ще бъде. Щом е мигнала веднъж ще мигне и второ път. Ще се чисти и тва е.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 05 мар 2010 20:59

Не каза има ли записани грешки в компа, какво масло караш, на колко км и т.н.......колата на колко хиляди е ?

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Съб 06 мар 2010 12:03

Писал съм в началото каква е колата и какво е маслото, а километрите знам ли . Ако се вярва на дисплея 134 567 км. От всичко може да е и е естественно като се появи такъв проблем всеки да ти каже смени маслото и т.н. На комп не съм я закачал защото след като не ми светва отново няма да покаже нищо и там. Ходих да ми прегледат маслото, но то се очаза все още читаво. Намя никакви замърсявания освен конденза на капачката. При продължително изкачване сигурно е загряло повече , а това рефлектира върху наляганео на масрената помпа.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”