Скърцане, потропване, скрибуцане... в купето.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
agarkov
Автомобил:
Двигател:

Скърцане, потропване, скрибуцане... в купето.

Мнениеот agarkov » Чет 19 ное 2009 16:48

Здравейте,

Гледах в търсачката, но не намерих нищо, а именно тази тема може би ще е полезна за всички - скърцане, потропване и всякакви подобни шумове в купето... Мен ме дразнят ужасно, а вас? Може да разменим съвети кой, какво как е уплатнил и тн...

Та... карам Поло 2001, кристален фар - за огромно съжаление си пукнах предното стъкло (умрях от яд) и трябваше да го сменя... сега обаче точно над главата ми всякаш някъде в горния ръб чувам леко скърцане... обикновенно в дупка или на ниски обороти. Дразни. Някой има ли идея как да го махна?

Още - кои са слабите места на Полото в тази насока?! На мен ми тропат вратите... все едно е някъде откъм механзма за затваряне... леко тропат разни пластмаси отсртани в купето, огледалата... доло в седалката... ваобще направо си говорим с Половинката... Някой може ли да сподели дали е използвал някакви лепила - къде, какви...

Още - пасажерската врата се затваря с прекрасен звук и супер леко, но шофъорската... с гръм и трясък... а всички уплатнения изглеждат ОК. На някой случвало ли му се е?!

Знам че темата е доста обширна, но се опитвам да наблегна най-вече на всички дразнещи "козметични" шумове в купето. Има голяма доза импровизация, но ако се съберат мнения мисля че ще бъде полезно за всички.

Поздрави!

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане, потропване, скрибуцане... в купето.

Мнениеот Ico_Polo » Чет 19 ное 2009 20:20

agarkov написа: пасажерската врата се затваря с прекрасен звук и супер леко, но шофъорската... с гръм и трясък... а всички уплатнения изглеждат ОК. На някой случвало ли му се е?!

Мога да ти дам съвет за вратата, но се прави след като си минал стандартните процедури (пасване на желязната планка; пасване на ключалката; пасване на пантите и т.н.):
Отваряш леко (около 10-15 см) вратата, и подлагаш на възможно най-външната част, крик (ако му сложиш дървени трупчета - няма да сбъркаш) и дигаш. :да:

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Пет 20 ное 2009 17:10

Ico_Polo написа:
agarkov написа: пасажерската врата се затваря с прекрасен звук и супер леко, но шофъорската... с гръм и трясък... а всички уплатнения изглеждат ОК. На някой случвало ли му се е?!

Мога да ти дам съвет за вратата, но се прави след като си минал стандартните процедури (пасване на желязната планка; пасване на ключалката; пасване на пантите и т.н.):
Отваряш леко (около 10-15 см) вратата, и подлагаш на възможно най-външната част, крик (ако му сложиш дървени трупчета - няма да сбъркаш) и дигаш. :да:

Аз провисването на моята врата го оправих като подложих една шайба с приблизително 2mm дебелина (в зависимост от провисването може да се използва и различна шайба, разбира се) между вратата и долната панта. Стори ми се по-безопасно от маниполацията с крика.
А между другото и аз наблюдавам същото нещо и при мен. Въпреки, че сега шофиорската врата не е "увиснала", се затваря по-трудно от другата. Не съм се задълбочавал в проблема, но наистина е малко дразнещо. Отдавам го на възрастта на колата. :|

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 20 ное 2009 17:34

Виж болта дето е с пластмасата на него - бравата влиза в него. С времето тая пластмаса пада и вратата бие на железо кат се затваря. Аз смених моя и е екстра.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”