Увиснали врати ( поло 6N двуврато)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nesk1
Автомобил:
Двигател:

Увиснали врати ( поло 6N двуврато)

Мнениеот nesk1 » Съб 28 ное 2009 2:37

Здравейте колеги имам проблем с вратите и двете са увиснали супер много и е направо дразнещо всеки път когато се кача аз и човека до мен вратите се тряскат на безобразие за да може да се затоврат не знам какво е ставало с тях така го купих половера. Ако някой има идея как да си го оправя това ще бъда много благодарен ако сподели с мен и разбирасе останлите който имат този проблем.
Мерси предварително за отговите! :)

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Re: Увиснали врати ( поло 6N двуврато)

Мнениеот ivan.karadenizov » Нед 29 ное 2009 9:22

На мен шофиорската ми врата беше увиснала със ~1,5 см в края, защото долната панта се беше износила. Имаше много голям луфт. Аз си реших временно проблема като подложих една шайба с приблизително 2mm дебелина (в зависимост от провисването може да се използва и различна шайба, разбира се) между вратата и долната панта. Операцията става много бързо. В общи линии се развива болта, който държи вратата за пантата (T45 е ако не се лъжа), слага се шайбата и готово. И после смазах пантата, за да огранича максимално доизносването й.
Някои колеги пишат, че си оправят увисналите врати като леко ги повдигат с крик, ама не мен ми се вижда малко опасно.
Най-добрия начин е да се свали вратата, да се разпробият пантите наново и да се сложи нова ос, ама това си е занимавка.
Ако пантите ти изглеждат наред, може проблема да е друг. Виж дали заварките откъм купето са ок.

Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Нед 29 ное 2009 17:43

И аз имам този проблем ( даже ъгълчето драска тавана) и ще се опитам ттака да го оправя ! мерси :)

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пон 30 ное 2009 10:25

Според мен един достатачно опитен тенекижиа ще ви помогне тои има опит в реглажа на вратата което лично за мен не е много лесно таи като не се получава(немога и ненога)Другото което ми идва на ум е да ти е поизгнило някаде около пантите или вратата и от там да идва проблема но тои тиникиджиата ще го погледне това... :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”