Проблем с загрявания!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ViP_MoDeLs
Автомобил: Golf
Двигател: AHF 1.9

Проблем с загрявания!

Мнениеот ViP_MoDeLs » Пон 18 май 2009 19:29

Polo 1.4i 96г. От извесно време около 2 седмици ми прави проблеми с загряването на двигателя понякога ми даржи точно 90 градуса ,а понякога и стрелката ми отива до единичката на 110 и ни повече ни по малко ,а и антифриза ми е от миналата година по тава време беше и пак термостата сменях миналата година на пролет долях малко вода пак същата история незнам от какво мойе да е друго и перката се включва на парва и на втора степен работи си чувал съм я. Помощ

Последна промяна от dobrin на Чет 26 ное 2009 23:37, променено общо 1 път.
Причина: Без множество препинателни знаци!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Проблем с загряваня!!!!!

Мнениеот freestyler911 » Пон 18 май 2009 20:52

ако си сложил вернет термостат ... пак ще го сменяш, засяда ти ..., антифриза, ако не е мотокс, не го сменяй, няма смисъл , поне според мене ..
Другото е че може да е самия датчик на уреда който всъщност незнам къде е ...

Потребителски аватар
sub4o
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: AUB 2003

Мнениеот sub4o » Пон 18 май 2009 23:33

И аз имах същия проблем. Термостът ми беше на една година и запична да си отваря когато си поиска. Обикновено след като венъж е отворил и се спусна по наклон на скорост, затваря до някакво положение и след това запецва и не иска да отвори. Лекарството е нов. Взех от Ауто Плюс термстат Behr за 26.50лв. и в момента нямам грижи. Температурата се заковава на 90 и не мърда.

Daido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daido » Чет 21 май 2009 22:25

Може да е от термостата, ама щом казваш че включва перката проблема ти е по сероизен. Ако наистина ти минава над 90 градуса и ти вкючва перката, а продалжава да вдига градуси значи водната помпа е заминала. Следи също така дали не ти губи антифриз. А относно температурния датчик ходи на сервиз да ти я замерят. Там ще ти кажат дали той не ти прави мизерии. Аре и да пишеш какво е станало.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 22 май 2009 8:36

какво да му замерват? гледаш дали хвърля антифриз от тънкото мъркуче в разширителния съд, ако хвърля водната помпа работи , ако не не работи.Перката да се включва е нормално, и термостата може пак да не се отваря докрай

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пет 22 май 2009 8:48

Ами може да подава грешни стойности на уреда, а иначе колата да си работи в нормален температурен режим. На баща ми на полото пък (2F) уреда в таблото започна да показва странни температури, та се наложи в друг град притова вечерта да сваля термостата и да го дупчи понеже мислехме, че е заял, а се оказа уреда в таблото.

Потребителски аватар
plamen_vv
Автомобил: Polo 9N3
Двигател: BBM 2008

Мнениеот plamen_vv » Вто 24 ное 2009 19:39

Сменях термостат, в момент е Вернет. С въпросния (нов) термостат както държи 90 градуса и изведнъж решава че трябва да вдига температурата и стига 100 100 и малко градуса. Да порбвам с нов оригинален термостат или да търся проблема другаде?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 25 ное 2009 15:59

При мен го прави този проиблем много рядко и установих че винаги го прави след като 2-3 дена не съм карал колата и то не всеки път ... и при едно от поредните такива изпълнениея до 100 градуса просто ударих с един чук корпуса на мотора на перкат аи тя се сети да тръгне! :)) ЗА сега 3 пъти ми е блокирала така ... свалях .. чистих я ... и сега ще видим .. ако пак го направи ... ще се реанимира двигателчето най-вероятно! Виж да не е това ... и при теб!

Успех!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”