проблем със скоростен механизъм

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем със скоростен механизъм

Мнениеот jimy85 » Чет 09 юли 2009 18:21

та проблемът е следнят:днес смених съединител и понеже казах на маисторите да проверят и скоростният лост, че целият играе те ми казха че целия механизъм-от скоростите до скоростния лост ми е за смяна и по точно някаква ос с някакви уши или нещо подобно :banghead: и понеже го нямат в наличност ми казаха че мога да си го поръчам от оторизиран сервиз на vw.та въпроса ми е колко струва това нещо и от къде мога да си го поръчам,защото моя механизъм няма да изкара още много.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: проблем със скоростен механизъм

Мнениеот freestyler911 » Чет 09 юли 2009 22:53

jimy85 написа:та проблемът е следнят:днес смених съединител и понеже казах на маисторите да проверят и скоростният лост, че целият играе те ми казха че целия механизъм-от скоростите до скоростния лост ми е за смяна и по точно някаква ос с някакви уши или нещо подобно :banghead: и понеже го нямат в наличност ми казаха че мога да си го поръчам от оторизиран сервиз на vw.та въпроса ми е колко струва това нещо и от къде мога да си го поръчам,защото моя механизъм няма да изкара още много.

цена на целия механизъм нов не искаш да я знаеш повярвай ми ....
noretreat- колегата има твоя проблем, намерихме втора ръка механизъм за 100 кинта. Но много трудно се намира, само по моргите...

Успех. И в никакъв случай на моргата не казвай че си на зор и че е за тебе, цената скача моменталически с 25 процента, при нас от 70 лева стана 100 ... на околовръстното на студентски град моргата...

И да знаеш 2 вида са , с жила и с лостове. Питай каква е твоята преди да се грабнеш по моргите...

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Пет 10 юли 2009 10:34

При мене тоя проблем все още е на дневен план.. основно поради липсва на свободно време. :?
Адски дразнещо е.. аз съм му хванал цаката на лоста вече, понамествам го и си вкарвам предавките без проблем, но при първа възможност ще сменя целия механизъм, защото се опасявам че ако продължа да карам така може да има последствия за скоростната кутия.

Но то кое по-напред.. на скоро ме удариха, 2 седмици бях без кола докато я оправят. След това акумулатора се прецака (добре, че се каза той, а не стартера), купих нов.. пак 120лв.
Аман вече от тея 13 годишни зайчарници, ама кво да правим.. съдба. :lol:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 10 юли 2009 23:12

Значи има няколко вида лостчета, преди 2 седмици обиколих всички магазини в Плевен никаде нищо освен VW.Цената му беше 72-75лв. но има и по евтини зависи вече от лостовия механизъм дали е с жила или другия.Това нещо е около 10см дълго с 2 чашки от двата края обърнати на кръст.Замислих да побългаря системата ама дали ще стане нещо и идея си нямам.
Решил съм, има такива лостчета от 5 до 25лв, да взема едно и да му взема чашките, след което да ги монтирам на предварително подбрана ос, единственно трябва да се гледа чашките дали са съштите другото се прави.Поздрави!

diabolik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот diabolik » Съб 11 юли 2009 21:27

Ако проблема е като моя, всеки, който ползва струг, може да ти помогне. Махаш кожата, около скоростния лост, и една пластмаса отстрани, за да видиш хубаво какво има вътре. От двата края на лоста има две железни релси, по точно са железа, но по тях се движи пласмасата на лост, която превключва скоростите. И там има едни жълти по малки пластмаси или гумени такива, които се изхабяват късат се и лоста почва да трака. Измерваш ширината на железцата(релсите) и размера на пласмасовите отвори на скоросния лост, и един стругар ти прави две тръбички по сантиметър и половина, които слагаш на мястото на тия гумените неща. Малко тъпо е обяснението, ама като погледнеш вътре за к'во иде реч, ще ти стане ясно, за какво говоря. Моя проблем така го реших. Баща ми, ми направи две такива тръбички, мушнах ги там, малко е трудно, но после заспа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jimy85 » Съб 11 юли 2009 22:30

ами аз се обадих на едни познати във фолксваген и в понеделник ще ми кажат колко ще ми стъпи цялото удоволствие. пък тогава ще решавам ново или втора употреба.

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Нед 18 окт 2009 12:12

е, някакво развитие ? смени ли го, колко пари ?
при мен проблема все още е на лице...

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Нед 18 окт 2009 15:13

Имам цялата цялата конзола на скоростния лост заедно с лостовете до скоростите. Ако му трябва на някой да пише :wink:

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Вто 20 окт 2009 14:53

jimy85 написа:та проблемът е следнят:днес смених съединител и понеже казах на маисторите да проверят и скоростният лост, че целият играе те ми казха че целия механизъм-от скоростите до скоростния лост ми е за смяна и по точно някаква ос с някакви уши или нещо подобно :banghead: и понеже го нямат в наличност ми казаха че мога да си го поръчам от оторизиран сервиз на vw.та въпроса ми е колко струва това нещо и от къде мога да си го поръчам,защото моя механизъм няма да изкара още много.

колега аз даже не знам кво е тва'механизъм",но и на мен много ми играе лоста и ми казаха,че е някав тампон на двг от към скоростите се падал.м/у 50/70лв е и от както го смениха,всичко се оправи.

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 21 окт 2009 11:51

Има значение какво точно значи че лоста играе...моя мърдаше като подам газ,в случая беше заминал вапросния тампон на двигателя и целия се мърдаше и оттам движението на скоростния лост...в този случай сменяш тампона за 70лв. и си готов...ако проблема е в лостовата система аз също разполагам с такава, така че ако някои има нужда...

Потребителски аватар
ventolin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventolin » Съб 28 ное 2009 12:34

Здравейте. Току-що се регистрирах, след като прочетох тази тема. Имам Поло, 3, жена съм, ще ме извините, ако нещо греша. :lol:
Въпросът ми е свързан със скоростната кутия. Така я купих колата, от самото начало лоста играе или по-точно първа, трета и задна скорост правят проблем. Конкретно проблема се изразява в това, че третата ходи надясно, където си поиска и трябва да я търся, първата трудно влиза, а задната често отказва напълно и направо съм в чудо. :) По принцип свикнах така да я карам, в началото беше трудно, а ми бяха сложили някаква пружина да го държи изправен, но после и тя се отпусна и стана излишна. Искам да ви попитам за същия проблем ли се касае като обсъждания в тази тема и има ли смисъл да я ремонтирам - от гледна точка на цена и резултат. Ако така продължа да я карам ще нанесе ли вреда на нещо друго или няма пречки да го правя? Благодаря ви предварително за отговорите.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Нед 29 ное 2009 12:10

може да е всичко колежке.
-механизъм
-масло
-съединител
-тампон
-целата скоростна да е за смяна(малко вероятно)
това,че "търсиш"някоя предавка ме навява на мисълта,че може просто болтовете(2 са)да са се развили.
аз така след смяна на съединител ми се наложи да ми ги регулират и една седмица първа предавка ми бепе на местото на трета,а трета на местото на пета.(пета въобще нямах)
та с 1 дума може да са безброи неща.отиди на маистор и то поне в 2 сервиза,за да си сигурна,че не те лъжат в първия.
само за откриване на проблема даже може и да не ти вземат пари.още има такива сервизи(за жалост малко)
за задна скорост или изчакаи 2-3 секунди без да се движи колата и тогава или първо даи на първа и веднага после на задна(без да пускаш съединителя)
другото,което знам е че ако пета предавка ти влиза трудно или въобще не може-това е признак за малко масло в скоростната.
в този форум има големи разбирачи и съм обеден,че ще ти дадат още някои акъл.виж и в търсачката на форума има много теми за скоростни кутии.

Потребителски аватар
ventolin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventolin » Чет 03 дек 2009 15:49

Много сте отзивчиви, благодаря. Ще ходя на майстор, но просто исках предварителен съвет, за да се подготвя. Нали знаете като видят жена в сервиз и като цяло отношението на мъжете е доста иронично, а и често гледат нещо да ги метнат. :wink: Аз затова предпочитам да съм информирана. При всички случаи, както споменах, аз вече свикнах да я карам така, но ме притеснява да не стане проблема по-сериозен и ми трябва човек да я види да си каже тежката дума. :) Ама най-много да ми кажат лелеле какво ще правим сега, вместо да бъдат честни и да кажат, че няма смисъл от финансова гледна точка да се прави.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Чет 03 дек 2009 17:17

ми земи там мъж,брат,баща,некои приятел дето разбира и така.обясни му преди това къв е проблема и нека тои да ходи,а щом и тои разбира,следователно е шофер от доста време,а щом кара от доста време,значи неможе да няма някое приятелче или познат маистор,дето да му има доверие.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 09 дек 2009 13:00

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”