Вибрации на копето , проблем с дистрибуторна капачка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Biscuit_Monster
Автомобил:
Двигател:

Вибрации на копето , проблем с дистрибуторна капачка

Мнениеот Biscuit_Monster » Пет 22 яну 2010 16:47

Здравейте колеги! Значи имам следния проблем. Наскоро си правих основен ремонт на колата , сменях маслена помпа и пилих главата защото беше крива. При сглобяването обаче явно съм разцентровал положението на дистрибуторния блок и сега колата при подаване на газ започва да вибрира , а при празен ход пада на 650 оборота след което ги качва до нормалните. Някой знае ли как мога да го центровам точно за да ми изчезнат тия "аномалии"?

Колата е Поло 1.0 , 98г , АЕР двигател

Потребителски аватар
Nik_Polo
Автомобил: Vw Polo 6N
Двигател: AEX 1996

Re: Вибрации на копето , проблем с дистрибуторна капачка

Мнениеот Nik_Polo » Пет 22 яну 2010 18:06

Здравей , колега. Според мен не е проблема в центровката , щом работи на нормални обороти. Ако е центровка тя вообще няма да работи. На моито поло падаха оборотите на празен ход от дросела , почистих и се оправи.Несъм специалист и немога да те насоча , само изказвам мнение .... Поздрави и успех :да:

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пет 22 яну 2010 18:12

здрасти колега,
да първо си погледни дросела,повечето проблеми идват от там и стандартното кабели и свещи mhihi
но да ти кажа малко са хората,които нямат проблеми с оборотите на 1.0 AER,аз лично имах големи грижи с тях...за сега е добре...но до кога :screwy
пожелавам ти успех :да:

Biscuit_Monster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biscuit_Monster » Пет 22 яну 2010 22:59

Мерси за съветите момчета! Работата е там че дросела е чист , кабелите ги проверявах по 2 пъти и съм сигурен че не е от тях. По принцип като мърдам дистрибуторния блок и ту се нормализират ту започва да се тресе целия двигател , и сега съм го наместил в положение в което не е така осезаемо това вибриране но все още го има. Трябва да се центрова и ще се оправи въпроса е как най-точно да стане :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”