проблем със страничното огледало vw polo 1.4 1997

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
jivko.matev69
Автомобил:
Двигател:

проблем със страничното огледало vw polo 1.4 1997

Мнениеот jivko.matev69 » Пет 08 яну 2010 8:40

как се сменя страничното огледало vw polo 1.4 1997

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: проблем със страничното огледало vw polo 1.4 1997

Мнениеот apa6o » Пет 08 яну 2010 10:41

Сравнително трудно се сменя :wink: Да уточня, че говоря за механично, а не електрическо, понеже в такава тема е хубаво човека да информира какъв му е двигателя, но не и вида на огледалото :screwy
Таа за него, поне при мен най-лесно ми се стори да се прибегне до сваляне кората на самата врата, като предварително от дръжката е разкачен (май на 2 винтчета беше) механизма за регулиране, след което се маха и една малка пластмасова кора от ъгъла, където стои огледалото и май на 3 винта се държеше самото огледало :wink: Само незнам, дали вместо кората на вратата не можеше да се мине само със сваляне на дръжката на самата врата :roll: Ако някой има по-пресни спомени, да допълва...

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със страничното огледало vw polo 1.4 1997

Мнениеот ivan.karadenizov » Пет 08 яну 2010 10:59

Става само с откачане на края на кората на вратата (3-4 от скобите, които я държат), колкото да се бръкне с ключа до единия болт, който държи огледалото и да се откачи механизма за регулиране. т.е.:
- развиват се болтовете във дръжката на вратата, които държат кората;
- маха се ръчката за сваляне/вдигане на стъклото (ако не е с ел. стъкла де. мойто не е и опита ми е с такова);
- маха се закриващата пластмаса до ръчката за отваряне на вратата и се развива болта, който държи механизма за рекулиране на огледалото, който е под нея;
- откача се кората от към огледалото;
- сваля се закриващата пластмаса, която скрива болтовете на огледалото (сваля се с умерено до силно дърпане, като се внимава да не се счупи разбира се)
- развиват се 3-те болта, които държат огледалото.
Скоро го правих това упражнение и спомените ми са горе-долу пресни, но може и да не е съвсем точно описанието.
п.п. Ако стъклата са електрически и/или огледалото е с ел. управление може да има други особености.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”