Интересен проблем с Поло
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Интересен проблем с Поло
Здравейте,колеги:)Ситуацията е следната.Сутрин често ходя да плувам,тази сутрин също отидох с колата и не съм имал грижи.Прибрах се вкъщи,колата постоя може би час на паркинга.Тръгвам за работа и не пали...Има нафта,подгрява си,акумулатора върти много добре,всички лампички на таблото си светят нормално...Не ми е особено ясно какво се е случило.Ако някой е имал подобен инцидент или може да изкаже някое друго предположение защо се е получило така,моля да пише.Ще съм икзлючително признателен.
- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Интересен проблем с Поло
achopopov написа:Здравейте,колеги:)Ситуацията е следната.Сутрин често ходя да плувам,тази сутрин също отидох с колата и не съм имал грижи.Прибрах се вкъщи,колата постоя може би час на паркинга.Тръгвам за работа и не пали...Има нафта,подгрява си,акумулатора върти много добре,всички лампички на таблото си светят нормално...Не ми е особено ясно какво се е случило.Ако някой е имал подобен инцидент или може да изкаже някое друго предположение защо се е получило така,моля да пише.Ще съм икзлючително признателен.
Погледна ли нивото на горивото? Не индикаторът на таблото, той може да те лъже. Горивната ти помпа работи ли?
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами по принцип си работи нафтомера и помпата е пушка...пък и вчера и сложих нафта за 20лв.,а съм минал 15тина километра...Не би трябвало да е там проблема:)
- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
achopopov написа:Ами по принцип си работи нафтомера и помпата е пушка...пък и вчера и сложих нафта за 20лв.,а съм минал 15тина километра...Не би трябвало да е там проблема:)
Аз нямам много опит с дизели да ти кажа, честно. Предполагам само по пътят на логиката.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Не знам дали си запознат, как се гаси дизелов двигател, но това става със спиране притока на гориво, посредством един клапан, който ако не работи няма гориво и няма палене
Мисля, че се намираше на тялото на помпата 

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го проверя по-късно днес...ще оголя едно каблече,което отива към помпата.Ще дам една жичка от акумулатора,към тази жичка няколко пъти трябва да се отвори уж.
Провери си филтъра за гориво ако е запушен няма палене при мен е така когато ми се случи за първи път с октавията беше голям филм 

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е запушен филтъра,не трябва ли да е имало някакви проблеми и преди това?всмисъл най-малкото да се спъне колата,да не върви... 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
achopopov написа:Ако е запушен филтъра,не трябва ли да е имало някакви проблеми и преди това?всмисъл най-малкото да се спъне колата,да не върви...
Мда, от воле няма как да стане

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се,че имобилайзера в ключа не прави хубав контакт с помпата(електронна е).Баща ми пипа нещо ии уж се оправи
мерси за отзивчивостта 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”