Интересен проблем с Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Интересен проблем с Поло

Мнениеот achopopov » Сря 13 яну 2010 10:41

Здравейте,колеги:)Ситуацията е следната.Сутрин често ходя да плувам,тази сутрин също отидох с колата и не съм имал грижи.Прибрах се вкъщи,колата постоя може би час на паркинга.Тръгвам за работа и не пали...Има нафта,подгрява си,акумулатора върти много добре,всички лампички на таблото си светят нормално...Не ми е особено ясно какво се е случило.Ако някой е имал подобен инцидент или може да изкаже някое друго предположение защо се е получило така,моля да пише.Ще съм икзлючително признателен.

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Re: Интересен проблем с Поло

Мнениеот kojuharov » Сря 13 яну 2010 11:10

achopopov написа:Здравейте,колеги:)Ситуацията е следната.Сутрин често ходя да плувам,тази сутрин също отидох с колата и не съм имал грижи.Прибрах се вкъщи,колата постоя може би час на паркинга.Тръгвам за работа и не пали...Има нафта,подгрява си,акумулатора върти много добре,всички лампички на таблото си светят нормално...Не ми е особено ясно какво се е случило.Ако някой е имал подобен инцидент или може да изкаже някое друго предположение защо се е получило така,моля да пише.Ще съм икзлючително признателен.

Погледна ли нивото на горивото? Не индикаторът на таблото, той може да те лъже. Горивната ти помпа работи ли?

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Сря 13 яну 2010 11:15

Ами по принцип си работи нафтомера и помпата е пушка...пък и вчера и сложих нафта за 20лв.,а съм минал 15тина километра...Не би трябвало да е там проблема:)

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Сря 13 яну 2010 11:43

achopopov написа:Ами по принцип си работи нафтомера и помпата е пушка...пък и вчера и сложих нафта за 20лв.,а съм минал 15тина километра...Не би трябвало да е там проблема:)

Аз нямам много опит с дизели да ти кажа, честно. Предполагам само по пътят на логиката.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 13 яну 2010 11:47

Не знам дали си запознат, как се гаси дизелов двигател, но това става със спиране притока на гориво, посредством един клапан, който ако не работи няма гориво и няма палене :roll: Мисля, че се намираше на тялото на помпата :)

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Сря 13 яну 2010 12:23

Ще го проверя по-късно днес...ще оголя едно каблече,което отива към помпата.Ще дам една жичка от акумулатора,към тази жичка няколко пъти трябва да се отвори уж.

Потребителски аватар
емил76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот емил76 » Сря 13 яну 2010 12:58

Провери си филтъра за гориво ако е запушен няма палене при мен е така когато ми се случи за първи път с октавията беше голям филм :063:

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Сря 13 яну 2010 14:59

Ако е запушен филтъра,не трябва ли да е имало някакви проблеми и преди това?всмисъл най-малкото да се спъне колата,да не върви... :?:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 13 яну 2010 15:05

achopopov написа:Ако е запушен филтъра,не трябва ли да е имало някакви проблеми и преди това?всмисъл най-малкото да се спъне колата,да не върви... :?:

Мда, от воле няма как да стане :shock

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Сря 13 яну 2010 22:47

Оказа се,че имобилайзера в ключа не прави хубав контакт с помпата(електронна е).Баща ми пипа нещо ии уж се оправи :beer мерси за отзивчивостта :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”