предстои ми покупка на автомобил основно градски и имам няколко въпроса на които ще се радвам ако някой може да ми отговори. Бях си харесал на външен вид golf 4 ама нещо не ми се връзва с бюджета и това което видях по автокъщите и съвсем случайно видях едно polo 1.4 mpi 2000г от Италия, на таблото пишеше 140хиляди км, не че това е меродавно разбрах защо

Въпроса ми е този двигател 1.4 mpi, не знам колко коня е защото нямаше кой да ми отговори в автокъщата, дали е подходящ за това купе? /предполагам, че е около 75 кончета от това което гледах за двигателите от тази година/
Защото на служебната ми кола astra 1.4 90 коня 16v като пусна лятото климатик и спира да върви, едвам тръгвам от светофарите, тя същата на магистралата няма проблем с климатика.
Като ако реша наистина да е взема преди да се пазаря смятам да е закараме на компютърна диагностика да видим в какво състояние ще е защото нямаше акумулатор за да е запаля не че щях да разбера нещо де

Какво мнение имате за този модел 6N2 до колкото предполагам е. изглежда като тази http://www.eee.bham.ac.uk/wear-it/James/polo/my16V.jpg само дето е с 4 врати. разбрах за проблемната скоростна кутия ще погледна каква серия е, а междувременно се надявам ако намеря някой мой познат да се навие да отидем да е видим.
Търся малка и динамична кола, ако ми се наложи да мога да изпреваря някой да мога не ми трябва да се състезавам, стремя се да спазвам ограниченията по пътищата.