Странен шум около двигателя...???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
balrog
Автомобил: VW Polo
Двигател: AFT 1998
Контакти:

Странен шум около двигателя...???

Мнениеот balrog » Нед 24 яну 2010 19:59

Първо здравейте колеги и се обличайте хубаво,че вънка си е ***** майката :bishop
На въпроса...преди 2 дни ,като се прибирах от работа и изведнъж започна да се чува странно ...как да го нарека ,нещо като свирене и стържене.Продължи 2-3 минути и спря.Вчера също се появи за малко и днеска пак.
Забелязах,че се чува когато започна да ускорявам и то само на определени обороти(но не винаги)между 1500 и 2600 оборота.Чува се доста силно и се получава и при подаване на газ и при отпускане на педала.На място също я пробвах пак от време на време се чува.Понеже аз не разбирам викнах днеска татко да я чуе и докато дойде подавах газ на място и почти постоянно се чуваше.Той дойде и се чу само веднъж :banghead: и не можа да разбере от къде точно идва.Някъде между акумулатора и двигателя,но къде точно и от кое..не знам :cry:
Не съм 100% сигурен ,но май се чува предимно на загрял двигател..ще пробвам при натиснат съединител дали ще се появи отново, но на скорост в движение и на място на неутрална скорост се появява. :(
Ако някой е имал такъв или подобен проблем или предполага от какво може да е и сподели,ще му бъда адски благодарен :bowdown :drunk аа и щях да забравя полото е 97 година AER двигател 50 коня... :обичам ви

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Странен шум около двигателя...???

Мнениеот Bobi_S13 » Нед 24 яну 2010 20:48

ослушайте се покрай ролките, на мене ми прилича на ролки и ремък :beer

Потребителски аватар
Daniel_Tsvetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Tsvetkov » Нед 24 яну 2010 22:16

я пробвай да не би да е около 2200 оборота като пускаш някъде без газ около тея обороти дали ще се получи

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Нед 24 яну 2010 22:52

Ами като се застане срещу колата, звука се пада от дясно между акумулатора и двигателя някъде.Поне така ми се струва.А иначе ролката и ангренажния ремък съм го сменил преди има няма 2000 км.Значи чува се примерно ,като тръгна да набирам да сменям да речем от 2 на 3 предавка около оборотите които писах по-горе(около 1800-2300-2400 да речем) и след ,като пусна газта за да натисна съединителя пак се чува и след това ако продължа да ускорявам отново някой път се чуе.
Понеже идващата седмица няма да мога да отида на майстор и търся вашата помощ и съвети,но и дори да бях отишъл отново щях да се допитам до вас :?
Притеснявам се от какво е ..и така изведнъж да почне .. ??? :banghead:

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Пон 25 яну 2010 10:57

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Пон 25 яну 2010 11:13

Благодаря колега,ще го погледна и там... :beer

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 25 яну 2010 23:27

свири ти мотора на перката като се включи да охлажда при мен е това на високите обороти
на перката

П. П. като помпиш гаста свири ли с тактовете на педала.
влияй ли се от педала, като го задържиш на едно ниво спира ли след половин минута-най вероятно мотора на перката или лагери на алтернатора но той пък свири при палене сутрин.
свири сух лагер студен на лято нема го чуеш може би но погледни че тоя мотор мама си какви цифри е

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Вто 26 яну 2010 1:23

Да точно от педала на газта се влияе когато се чува.При подаване на газ и при пускане на педала...Не съм го задържал половин минута за да установя дали спира.Ще го погледна и него,като запаля колата,че акумулатора падна тая сутрин :banghead: Подлежи ли на ремонт или трябва нов??? Ще погледна и дали,като завърти перката се чува. Благодаря отново на всички :bowdown

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Сря 03 фев 2010 21:14

При мене има подобен шум. При студена кола, малко след потегляне започва да се чува звук, наподобяващ скърцане или стържене. След около 5 минути каране изчезва като с магическа пръчка. Като вдигна капака се чува между мотора и скоростите. Свалих капачката на делкото заедно с палеца и пръснах WD40 навътре по самата ос, след което шума изчезна.
Но въпреки това ще се наложи да се разглоби делкото, защото има проблем. Интересува ме какво да очаквам вътре-лагерче ли е, втулка ли е или нещо друго и трябва ли да се демонтира цялото делко за да се смени :?
Делкото е Magneti Marelli

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Сря 17 фев 2010 15:40

И така, в моя случяй виновник за шума със сигурност се оказа делкото, и по-точно бронзовата втулка, която е в корпуса. Тази втулка се беше разбила, и при играенето оста затягаше в предната бронзова втулка, която е на датчика на Хол. Оттам идваше и силното скърцане, което много наподобяваше ремък. Решението на проблема - взимане от Порше на ново делко Бош с връщане на старото-220лв.

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Сря 17 фев 2010 18:25

Благодаря колега за споделения опит,ще погледна как е там ;)

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin111 » Чет 18 фев 2010 9:40

И аз имах подобен шум около двигателя, който първо се проявяваше точно на 2200об., а след време за започна да се разширява и накрая беше между 1900-2300об, като постоянно си мислех че е някъде от двигателя, защото така ми се струваше и понеже колата си вървеше не съм го пипал(аз съм на принципа, че щом едно нещо работи както трябва не се пипа). В крайна сметка един слънчев ден се оказа, че проблема идва от катализатора - смених го с гърне и всичко се оправи.

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Пет 26 мар 2010 23:45

Проблема или по-точно шума изчезна изведнъж,както и се появи.Дано всичко да е наред :bishop Благодаря на всички отзовали се колеги. :drunk

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”