Та днес както си карах колата по най-натоварения булевард в Хасково, изведнъж страшен пушек започна да излиза през предният капак

Веднага набих спирачките ,загасих колата и на 10-тата секунда вече аз ,жената и детето бяхме на тротоара и чакахме "фойерверките"

В крайна сметка се оказа ,че от пръскалката ми (точно където влизат кабелчетата в нея) излиза дима. Аз съм с подгревни дюзи. Срещат се и полота с обикновени дюзи, които лесно се познават (до тях не отиват кабели). Откачих и буксата и проблема се реши. Но в последствие като разгледах инсталацията се шокирах ,че подгряването на дюзите се включва щом колата се даде на контакт и подгряват постоянно. Всички предпазители са ми оригиналните и съответстват като стойности на документацията (не съм слагал предпазители от магазин за 1 лев дето на него пише 5 A пък държат по 15 А). Разгледах схемата:
Става въпрос за нагревателите 91 и 92.
Предпазителя който предпазва тяхната верига е номер 5 (за поло до 11.97 година) който е 15 А фабрично. Освен тези 2 нагревателя (които подчертавам винаги работят щом колата е на контакт),този предпазител предпазва и инсталацията на двигателя на предните чистачки ,както и помпата за течността на чистачките. И естествено...като се укаси нагревателчето в пръскалката ,кабелчетата му които са много тънки се стапят ,но предпазителя не може да изгори защото е 15 А
Вероятно обаче ,са се усетили от VAG и от 11.97г като променят някои неща във външният вид и много неща в ел.инсталацията (включително и таблото)на 6N ,този проблем е отстранен!
Сега вече тук се вижда ,че предпазителя който защитава веригата на тези нагреватели е 7.5А и предпазва някакво си друго слабо осветление ,но не и мотора на предните чистачки

Като заключение за да не изпадате в ситуацията която изпаднах аз ,съветвам всички на които полчовците им са произведени преди въпросната дата и са с подгряващи дюзи да си сложат един допълнителен предпазител 5 А или най-много 7.5 А (ама не от левче комплекта) на черната жичка ,който да е надеждно изолиран защото често ще се мокри или поне лятно време да им откачат буксата на пръскалките (лесно се намира ,точно до тях е под капака) и също да я изолират надеждно.
п.п. После ще закача буксата и ще я "подпаля" да видите каква пушилка става