проблем със скорости на Поло 1.4 16в 97г.
- danilopov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем със скорости на Поло 1.4 16в 97г.
Здравейте колеги, имам следното питане.Имам Поло 1.4 16в 97г.чудесна кола,но от скоро имам следния проблем.Когато включа на 4-та нещо виее /само на 4-та/,но от днес вече започна да трака много силно и то само на 4-та,другите влизат перфектно.Моля помогнете.
- Polo_AFH
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90hp 1995
Re: проблем със скорости на Поло 1.4 16в 97г.
Колега, не съм на ясно какъв може да е проблема, само мога да пи предложа да провериш маслото в скоростната кутия. По-рано имах фият уно и когато му падна нивото на маслото в скоростите (поради скъсан маншон) започна да ми вие трета предавка. Предполагам че проблема ти е подобен.
Поздрави!
П.П. Иначе количката наистина е много добра - добър избор.

Поздрави!

П.П. Иначе количката наистина е много добра - добър избор.

- danilopov
- Автомобил:
- Двигател:
ами сега отивам да долея масло,ако не се оправи утре съм на сервиз.Ще пиша после какъв точно е проблема и как съм го отстранил.Но все пак ако нчкои знае нещо да пише. 

на дали ще се оправи,ако беше 5та имаше шанс,но 4та.. за мен си за разглабяне на ск.кутия което предполагам взимат 200++ лева
и ако е така смени и съединителя,ако си заминава,може само феродото
, а ако си в криза -карай докато спре и търси 2ра ръка ..

Какво за 5 скорост,моята има проблем с 5 скорост.Миналата година също имах такъв проблем карах я на сервиз и го остраниха. Сега отново. Незнам на какво се дължи. Довечера ще я карам пак да я видят.За сега карам бавно само на 4.
еми виж си нивото на маслото, тече ли ? може тогава само да си ти доляли и да не са оправили теч .ако нивото е наред значи сваля се кутията и се гледа 

Нама теч. Проблема е че 5 скорост изключва.Снощи а карах на сервиз и ще я отварят.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Колега за жалост явно си за лагери щом вие, кофти това е слабо място на това поло 

- s16
- Автомобил:
- Двигател:
колега на тези 16в-та и изобщо на полотата ск.кутии са им много слаби да не те разочаровам ама може да е за смяна но все пак провери на сервиз тук там...ако си за смяна в форума имаше тема в която се продава ск.кутия на такова 16в (около 300 лв беше )дано да не е такъв сериозен проблема поздрави и успех 

Ми то се сваля само капака на кутията ако не е износена вилката много се донатяга ако е износена от счупена кутия се взима муфа и вилка и всичко е ок.Муфата и вилката стават от всяка кутия 085 маи се водеш .Работа за 30 мин.
- danilopov
- Автомобил:
- Двигател:
Сеа да обесня какво се случи.Отидох в сервиз,разглобиха ми кутията и се указа че деферинциала ми е разбит и няколко запчатки от което следжа че не подлежи на ремонт:(:(:( намерих същата кутия за 300лв,съединител+денферен лагер 250лв,2 семеринга+ масло 3литра 50лв и ремонт 100лв.
Утре ще е готова
Междо другото много е трудно да се намери ск.кутия читава, повечето са дроб вътре.Успех колеги и си пазете кутиите 

Утре ще е готова

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”