Проблем с оборотите,който не изчезва!!!-ОПРАВЕН!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите,който не изчезва!!!-ОПРАВЕН!

Мнениеот mitrex » Пон 14 дек 2009 17:31

Здравейте колеги,
Нека да започна първо с това,че сам изчел всички теми за оборотите при ПОЛО!!!моята е 1.0,AER,98Г.
Проблемът е,че при изключване от скорост при ниски обороти (1050-1100) и преминаване към тихи(850-870),оборотите падат до към 500 и после обратно до към 1100 ....това се повтаря многократно,понякога след 4-5 играене на стрелката спират на 850,но в повечето случай не се оправя!минавал съм всички видове диагностики,обикалял съм къде ли не....и нищо всички вдигат ръце и казват.че на колата и няма нищо,а определено има проблем!!!дросела сам го чистил не знам и аз колко пъти,сменях кабели,свещи,филтри ....пак нищо!по стечение на обстоятелствата си намерих изгоден двигател....напълно идентичен като моя и го купих,защото лагерите на коляновия вал ми бяха за смяна,а самият мотор ми излезна по евтино от ремонта....както и да е ,това няма общо с темата!!!проблемът е,4е и с новият двигател,проблемът е така силно изразен :horror: :horror: :horror: ,останах потресен,вече умаът ми не го побира какво може да бъде!!!ако някои от вас има идея ще съм му задалжен!!!!колеги,моля помагайте!!!! :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от mitrex на Пон 04 яну 2010 10:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите,който не изчезва!!!

Мнениеот anonimko » Вто 15 дек 2009 10:24

Същия проблем имах при поло АЕЕ и се реши със смяна на уплътненията на всмукателните колектори бяха нагоряли от времето и вкарваше въздух допълнително-шашкаше компа които се стреми да държи нормалните обороти при празен ход -след смяната оборотите заспаха,а тия от диагностиката и при мен не го откриха.Успех

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Вто 15 дек 2009 13:30

колега,аз също си мислех за гарнитурата!!!купил съм я и ще я сменя скоро,само да имам малко свободно време!!!когато я сменя ще пиша веднага,за да може да помгна на хора със сходен проблем :banana :banana !

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 15 дек 2009 19:33

Всички "пробойни" под нивото на дроселната клапа се откриват като се пръскат със спрей (примерно такъв за чистене на карбуратори) съмнителните места докато колата работи на празен ход. Ако при пръскането им се променят оборотите значи има "пробойна". Случвало ми се е дори колата да гасне по този начин като неуплатняваше тампона под моноинжекцията на ААУ-то.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 16 дек 2009 6:48

А гумената гарнитурка, о-пръстен, под дроселната клапа, която трудно се забелязва, смени ли? Че в руския сайт препоръчват да се сменя при всяко вадене на дросела.... :D

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Сря 16 дек 2009 13:23

да ти кажа .... не сам :banghead: :banghead: !!! ще го имам предвид....благодарности :banana :applause: :beer

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Сря 16 дек 2009 13:55

колега,както казах си смених двигателя,а с него в комплект ми дадоха и дросел,смукатели и...почти всичко...само тряябваше да закача буксите и да вържа маркучите!и в този ред на мисли нямам никаква представа какво са сменяли и за това пуснах темата,за да знам от къде да започна!!!благодарен съм на всяко мнение!!! :bowdown :banana :да:
желая ви приятен ден!!!

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Чет 17 дек 2009 17:26

колеги,
днес смених гарнитурата на смукателите и о-пръстена на дросела и....о,боже ....взе.че се получи :banana :banana :banana
единствено оборотите ми стоят малко ниски към 740 и не знам дали е нормално,но тва не ме бърка,щом проблемът ми е решен в голяма степен!!!!

Потребителски аватар
bugsi13
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите,който не изчезва!!!-ОПРАВЕН!

Мнениеот bugsi13 » Пон 04 яну 2010 13:57

Имам поло 1.0 95год. И при мен го има този проблем с играенето на оборотите.Също ходих на диагностика и ми казаха, че трябва да сменя стъпковия мотор. Не съм го сменила още, но от 2 седмици се появи и нов проблем- при даване на контакт започва да се чува едно "цакъркане", продължава да се чува по време на движение и можеби около 30-40 секунди след изгасяне на колата. Какво може да е това?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 04 яну 2010 15:53

Това може би ти е клапана подържаш налягането в инжекционна -опуснал е и при загасяне на двигателя опуска налягането а забелязал ли си като дадеш на контакт да ти работи по-дълго горната помпа ако да клапана е заминал.Самия клапан е на реиката където ти влизат двата маркуча на горивото.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пон 04 яну 2010 16:48

bugsi13 написа:Имам поло 1.0 95год. И при мен го има този проблем с играенето на оборотите.Също ходих на диагностика и ми казаха, че трябва да сменя стъпковия мотор. Не съм го сменила още, но от 2 седмици се появи и нов проблем- при даване на контакт започва да се чува едно "цакъркане", продължава да се чува по време на движение и можеби около 30-40 секунди след изгасяне на колата. Какво може да е това?

ами да ти кажа може и бензиновата помпа да е!при подаване на контакт тя започва да качва гориво,но това продалжава не повече от секунда-две!помоли някого да даде контакт,а ти се заслушай от къде идва шумът,тъй като вътре се разклоняват звуците !!! после пиши да кажеш като разбереш какво е,че ми е любопитно!!!до скоро :beer

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pathfinder » Чет 07 яну 2010 14:59

колеги аз съм с мотора 1.4i 16V в момента и аз го имам това с оборотите.....стъпков електромотор да (за моя случай), вътре има едни пружинки,четки,които се износват, почистиха ги, но само с това не става, сменя се целия стъпков електромотор.Пасват и тея от голф 4, но съм чувал че са ок.200 кинта

Потребителски аватар
bugsi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugsi13 » Пет 08 яну 2010 9:48

Не съм много сигурна, но мисля, че това цъкане се чува някъде под въздушния филтър. А освен всичко друго забравих да кажа, че полото придърпва( в доста от случаите гасне).

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Пет 08 яну 2010 10:46

Имах подобен проблем... Майсторът ми каза, че е от дроселовата клапа и старият акумулатор. Беше слаб и постоянно падаше (както и при всяко сваляне на акумулатора), та заради това клапата си забравяла настройките ! Направихме обучение с баща ми (без vag-com) и като, че ли се оправиха нещата. Като цяло се промени и работата на двигателя, върви и малко повече :)

heavy metal zork

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пет 08 яну 2010 11:34

определено си виж дроселовата клапа,напълно подкрепям googoo!от нея идват повечето ядове,пробвай първо с една базова настройка и виж резултата :mrgreen: :talk: :deal

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”