Днес изскочи тоя странен звук, като натисна съединителя , и сякаш изпращява , някак леко запъва и изчатква , един такъв звук сякаш на пластмаса ми докарва
Идеи , не го прави всеки път , съединителя работи , не създава проблем , ама откаде тоя звук проклет ???????
и при мен съм го забелязвал тоя звук,но знам със сигурност че не е постоянно,а го открих случайно като си забравих радиото вкъщи веднъж,иначе нямаше и да разбера!
е*а ли го вече .... ту скърца ту не ,сякаш нещо на пластмаса , ама като си работи мазничко какво ти пука , та дори като изхруска започва още по добре да работи ... голям кеф
Колега,проблема не е от съединителя,а от пластмасите които се намират около педала му.аз също чувам при мен такова щракане ,но разбрах откъде идва.Наведи се хубаво под волана ,натисни леко педала на съединителя и ще разбереш откъде щрака.Използвай фенерче за да видиш търкането на пластмасите(които са нещо като предпазители около самият педал).Карай и си свиркай,това щракане е нещо незначително,така че давай газ.
понеже виждам че 90% от мненията са "карай си, нормално е" и тнт, да ти кажа и моето, понеже е различно. моят съединител дълго време си хрускаше и поскърцваше, но аз упорито си карах така, въпреки лекото дразнене от тези, за мен поне, неприятни звуци. един ден реших че ако си пръсна с вд40 на болчето което държи педала всичко ще се оправи, еми не се оправи, но най интересното беше когато на излизане от приморско педала на съединителя пропадна и си ... майката. извода е: Смени си жилото докато е време, защото трисчотката която го връща се е преебала и именно поради това чуваш тази великолепна симфония на съединителя!
е, на , чак вчера се скъса.... след около 25 000 километра ...
Гледах умувах , пак гледах , и си сложих автоматично жило каквото си казва каталога а именно АТЕ , (правено в турция...) .
След смяната , педала омекна много , леко си работи, от време на време припуква точно както преди , и гледах и ластмаси и го разглобих и на разглобено го натисках и с ръка и гледахме и слушахме 2-ма души и не разбрахме от къде пука. Съвсем в началото пуква та се чува в купето и после нищо... работи почти идеално.
та , или пука в тоя механизъм на жилото , щото при въртене на едната капачка спрямо другата изчезва почти. или проблема е във самия съединител. Повече ме съмнява да се проблем във "тресчотката " на жилото ///