Питане за показание на горивото в резервоара

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Питане за показание на горивото в резервоара

Мнениеот dodo2000 » Пет 07 май 2010 22:18

Имам едно питане относно показанието на горивото за Поло дизелче 1.9 SDI. Прави ми впечатление следното нещо: да речем че съм сипал 20 л. гориво и тръгвам на дълъг път. Минавам примерно 300 км. и гледам стрелката за горивото се е отместила с много малко, все едно за 300 км съм изразходил 4-5 л. Спирам колата, гаса двигателя, колата стои в покой определено време. След това паля колата и гледам стрелката вече показва, че горивото е намаляло с много повече /може би реалното 10-15 л./ отколкото ми показваше преди да я загася. След това отивам на бензиностанцията сипвам 5 литра, паля колата и тръгвам и никаква промяна в индикацията на стрелката - все едно не съм заредил нищо. След няколко спирания и паления стрелката вече показва, че съм налял въпросните 5 л. гориво. В общи линии не мога да разбера дали реално показва колко литра гориво имам в резервоара и сега се сещам, че преди Полото имах Пасат Б4 бензин и при него беше същото нещо - минавам доста километри и стрелката почти не е мръднала. Гася двигателя и при следващо палене показанията вече са съвсем други. Та се чудя този начин на показване на горивото дали е такъв при всички автомобили VW или аз съм нацелил точно такива коли, при които индикатора за гориво не отчита правилно.

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за показание на горивото в резервоара

Мнениеот kalata_1 » Пет 07 май 2010 22:33

Колега и при мен е така, карам бензиново "Поло" с тази разлика, че като заредя на бензиностанция веднага ми отразява досипаното гориво. Явно така са тези уреди, не особено точни.

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 08 май 2010 9:33

Някъде бях чел, че този проблем можел да се оправи с програмата VAG-COM, но дали наистина може нека каже някой, който е знае как се прави тази настройка.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 08 май 2010 10:55

И при мен беше така със старото ми поло. Стрелката си стоеше неподвижна в продължение на около 200 километра, след което стремглаво падаше надолу. Общо взето си правеше каквото си иска.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Нед 09 май 2010 18:11

И при мен е така - уреда не е много прецизен :wink:

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Нед 09 май 2010 20:06

И при мен горе долу така.Тръгвам от Русе за Елин Пелин и на половината разстояние от пълен резервоар ми показва,че са останали десетина литра.На 301 километър на входа на Елин Пелин зареждам и побра 13 литра.Значи за 300 километра 13 литра.А ми показваше,че съм изгорил 30.Абсолютно неточни са приборите.Те май са само за показание дали има нещо в резервоара,а не колко е то.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”