Странен проблем Поло2 AAV двг

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Павката
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен проблем Поло2 AAV двг

Мнениеот Павката » Пет 19 фев 2010 19:21

Колеги имам доста странен проблем с ААV двигател. Преди около десет дена скочих в една добре скрита дупка пълна с вода и на първия светофар след това двигателя загуби празен ход и изгасна- беше намокрило дистрибуторната капачка, изсуших я и след 10-20 минути си продължих без проблеми. След няколко дни започнаха странни проблеми- колата не поемаше добре от празен ход при подаване на газ рязко, не вървеше нормално. Веднъж отказа да запали - с много мъки я запалих и веднага отидох и смених капачкта и палеца защото имаха нагар - явно са се скапали при "наводнението". Започна да работи нормално, покарах 1 ден, няколко пъти палих, гасих, форсирах - всички проблеми бяха изчезнали, вечерта се прибрах и на следващата сутрин - изненада - пак не иска да запали - стартера върти чудесно, бензин пръска супер, искра има след бобината...ама неще да запали, както преди да сменя капачката и палеца. Повъртях доста в опити да запаля, умря акумулатора - заредих го и го сложих - пак нищо... Днес реших да замеря датчиците и бобината дали не са загинали, влезнах завъртях ключа и запали от полвин оборот, без да съм пипал нищо :roll: .
Мен ми се струва контактен проблем в ел.системата че има - или някой куплунг не прави контакт вече хубаво или някой проводник си е заминал и за това не е искала да пали на влажно време, странното е че и днес валя, така че може би не съм прав...
Някой може ли да даде предположения къде да търся проблема, както казах двигателя е 1.3 AAV?

Павката
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странен проблем Поло2 AAV двг

Мнениеот Павката » Сря 24 фев 2010 19:02

След още няколко дни мога да префразирам и съкратя въпроса...
от какво зависи колата да пали на по-ниски температури... :D :idea:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”