Аман от тея бобини!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Аман от тея бобини!

Мнениеот Goldorak » Пон 01 мар 2010 13:21

Преди време на старото ми поло отиде бобината и ме остави насред пътя, зимата, с дечурлигата. Вчера пък на уж по-младото поло същата работа - добре, че барем пред нас стана. Сложих нова на Hoffer. Но се замислям дали да не карам с една резервна в багажника, че тея калпавини са едва ли не консуматив. Но много солен нещо.

Та, въпросът ми е колко горе-долу ще издържи новата? Имат ли гарантирано някакво време или километраж?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Аман от тея бобини!

Мнениеот anonimko » Пон 01 мар 2010 13:27

Китаикита гаранция до портала а и трупа грешка в компа вземи една втора употреба и китаиката резерва колко да те прибере.Аз така направих след като изгоря моята и засега проблеми нямам.

dj-milen
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот dj-milen » Пон 01 мар 2010 13:31

Да ви кажа и аз на скоро брах големи ядове в 4 часа след полунощ, остави ме на сред пътя. Мислехме, че се е намокрило делкото ама се оказа бобината, смених я и сега няма проблем

just_dance
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот just_dance » Пон 01 мар 2010 14:16

и аз да добавя, че бобината се скапва също и от неподходящи за колата свещи. важни са буквите които са написани на самата свещ. съпротивление топл. число и прочие ;)

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Пон 01 мар 2010 14:31

Да и на мен ми казаха същото и тъй като и аз съм патил от това сега карам с още една резерва в багажника,майстора ми даде съвет и просто го послушах :bishop

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Пон 01 мар 2010 17:27

На мен също ми е горяла бобина и си купих BERU (около 145 лева) та сега няма проблеми :да:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 01 мар 2010 23:13

И аз съм с Беру, много ми я хвалиха и всичко е наред засега :)

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 01 мар 2010 23:17

anonimko написа:Китаикита гаранция до портала а и трупа грешка в компа вземи една втора употреба и китаиката резерва колко да те прибере.Аз така направих след като изгоря моята и засега проблеми нямам.

Е, добре, колега, ама каква е логиката - след като е ясно, че фабричните бобини на ФВ са кофти и дават фира лесно, за какво да си вземам втора ръка оригинална част, та и тя да изгърми??? :shock

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 01 мар 2010 23:19

just_dance написа:и аз да добавя, че бобината се скапва също и от неподходящи за колата свещи. важни са буквите които са написани на самата свещ. съпротивление топл. число и прочие ;)

Хмм, това не го знаех.. Още повече, че бобината, която сложихме с комшията не е баш за поло, а за голф, но колата си пали екстра.(Може ли това да се окаже проблем впоследствие??)

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 02 мар 2010 8:30

Фабричните дават фира ако се карат с неподходящи кабели или пробили а също и свещи вземи свещ от 4лв и да видиш какво ще прави бобината. :D И аз съм на половера с голфова вече 4месеца и 5хил км проблеми никакви.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 02 мар 2010 9:20

Освен свещи по каталог /топлинно число и специални сплави/и подменени на 4 години, или 60 х.к., да не забравяме и значението на оригиналните кабели - съпротивление и дължинаДоколкото съм чел Беру-то прави плазмен разряд с подходящи свещи /поне 3+1 електродни/но ако са стари и разтоянието м/у електродите е над 1,0мм и то гърми. Има свещи Беру, които като нови са с 1,0мм разстояние и според мене са си рискови /за Поло де/. Топлинното число пък е много важно за студения старт и за самоочистването им и оттам за живота на бобината. И най важното бобините се пукат най - вече така както за нагрети и работещи - от пръски вода. Тази която сложих сега е прадядото на Беру-то /91год/ с цялалуминиев кожух /вижда се навън само комутатора/Легендата говори за тях че са прокълнати да бъдат вечни. :D

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 02 мар 2010 12:52

Около година вече с ново Беру на Голфа и няма ядове. Чудно как делите бобините на такива за Голф и за Поло :?: Бобината (както предполагам и кабелите и свещите) е до мотор не до модел. Едва ли Поло с моя мотор е с различна бобина заводски от тази на Голф с този мотор. Поправете ме, ако греша :roll:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 02 мар 2010 14:16

Колегата Каспър е прав няма смисъл да се делят голф/поло АЕЕ-са еднакви.Кое е от голф и кое от поло има части които са взаимнозаменяеми при положение че ги имам и двете.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 02 мар 2010 17:25

Goldorak написа:
just_dance написа:;)

Хмм, това не го знаех.. Още повече, че бобината, която сложихме с комшията не е баш за поло, а за голф, но колата си пали екстра.(Може ли това да се окаже проблем впоследствие??)

Не,аз съм с бобина от пасат и нямам никакви ядове.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Сря 03 мар 2010 11:26

anonimko написа:Фабричните дават фира ако се карат с неподходящи кабели или пробили а също и свещи вземи свещ от 4лв и да видиш какво ще прави бобината. :D И аз съм на половера с голфова вече 4месеца и 5хил км проблеми никакви.

Е, ок, ама като си караш с фабричните кабели пак си дават фира... Значи просто оригиналните бобини са калпави, не е ли логично?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”