Здравейте хора
имам един проблем които немага да оправя.Поради безброй проблеми с двигателя на ПОЛО 98 АЕР 1.0 37кв.ч.Реших да го сменя,разгледах обстойно темите във форума и реших да формулирам така въпросът си...
Искам да сменя двигателя,НО ако е възможно да запазя ходовата част т.е.да не сменям скорости,полозки и ел.инсталацията.И изобщо възможно лие?
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОКАЗАНАТА ПОМОЩ.
Какъв двигател мога да сложа
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Какъв двигател мога да сложа
без смняна на скоростната няма да минеш.
1.4 60 коня 8 клапана е двигателя !
1.4 60 коня 8 клапана е двигателя !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако сменяш двигателя гледай да е нещо около 1,8 и нагоре, не си заслужава да слагаш 1,4 те са със същите умрели коне.
Какъвто и двигател да слагаш по-мощен ще ти се наложи да смениш, Скоростна кутия, окачфането, дори инсталацията. Също така и доста пари. Ако имаш възможност да си вземеш по-мощна кола, и да продадеш тази, ще си по на далавера
Какъвто и двигател да слагаш по-мощен ще ти се наложи да смениш, Скоростна кутия, окачфането, дори инсталацията. Също така и доста пари. Ако имаш възможност да си вземеш по-мощна кола, и да продадеш тази, ще си по на далавера

- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
ANTONI написа:...
Щом си се решил да сменяш мотора и желаеш да се разминеш със смяна на ск. кутия и инсталация, то в такъв случай си намери читав 1.0 АЕР като твоя си. Т'ва е най-лесния вариянт!

- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
1.6 АЕЕ, 8 клапана, 75 коня. (Аз съм доволен от него.)
Потърси информация за този двигател и за размяната именно на тези 2 мотора, има писано, но аз не съм достатъчно компетентен. С такава смяна мисля че ще смениш най-малко части и ще имаш друг двигател. Но скорости мисля че ще сменяш
, а инсталация и комп - не. Нека по знаещите кажат. 
Потърси информация за този двигател и за размяната именно на тези 2 мотора, има писано, но аз не съм достатъчно компетентен. С такава смяна мисля че ще смениш най-малко части и ще имаш друг двигател. Но скорости мисля че ще сменяш

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Ако минеш към които и да е двигател трябва и нова инсталация а също и комп без изброенето от колегите при АЕЕ компа е Магнет Марели а при теб Бош разкодиране на ключа за запалването и програмиране спрямо новия комп и евентуално изолиране на имолаизера или и него програмиране към новия комп иначе няма палене
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
IceHeart написа:К... 1,4 те са със същите умрели коне.
Какъвто и двигател да слагаш по-мощен ще ти се наложи да смениш, Скоростна кутия, окачфането, дори инсталацията. Също така и доста пари.....
ОКАЧВАНЕ !
Относно конете. Колата със 1.4 АЕХ , вдига 185 км/ч. Ако са ти малко смени колата. Ако искаш да слагаш двигател който не се монтира сток на полото, играе флекса по коша и то яко, което аз не бих го направил.Оттам магарета и незнам си какво, и накрая резултата няма да е като на сток автомобил с голям двигател.
Качи се карай един АЕХ , виж как е , виж до какви обороти се кара спокойно и какъв разход дава.... После прави каквото искаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета несъм за конете и скороста имам и РЕНО 1.8 16v 195 коня с чип ремус...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
ANTONI написа:Момчета несъм за конете и скороста имам и РЕНО 1.8 16v 195 коня с чип ремус...
брей
смяната на двигателя е приключение , освен ако не слагаш същия
и с тва рено колко дигаш ?
- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ANTONI написа:Момчета несъм за конете и скороста имам и РЕНО 1.8 16v 195 коня с чип ремус...
195, чип, ремус (крайно гърне ли

премери ги пак, може и 200 да са станали междувременно. като не ги наглеждаш може нови да се пръкнат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
195 КОНЯ ми казаха на дино стенда след ремонта,шлаифане на блок-3 ремонт,ремусна генерация и чип за 830лв.Целия ремонт протече в сервиз за тунинг в ВЕЛИКОБРИТАНИЯ.Понеже там работех 4 години и от там си взех ренцето.Та за реното в реалнос е това,но данего разглеждаме него,нека въпросите да са за полото на жената.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията,намерих си едно леко ударено отстрани поло казаха ми,че двигателя е 1.4 АЕX като за 700 лв.и в неделя отивам да го купувам.В процес на преработка ако имам още въпроси ще пусна тема със същото заглавие.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
заключвам по молба на автора.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”