Polo 6n2 скърца всичко

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n2 скърца всичко

Мнениеот yokozunata » Съб 06 мар 2010 13:48

Здравейте, както знаете Варна е града на дупките. Тая зима положението се влоши многократно. Сега и през най-малката неравност да мина всичко дрънчи в интериора и скърца. Колата е 2000г. купена лятото от Италия и нямаше никакви страничн звуци почти.

Ко да я прая :shock

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6n2 скърца всичко

Мнениеот Gecatawe » Съб 06 мар 2010 15:41

Моето пък е 6N1 и пак като при тебе минаха 2 години (внос от италия) и всичко скърца.Един приятел си купи от Практикер няква асфалтова лента като тиско е само че от асфалт към 40лв. му излезна и си оплътни 4-те врати на ситроена и няма да лопне няма да скръцне, арматурното табло го разглоби и напръска всички краища с WD-40 и после го сглоби и сега е като ново.Мисла като се постопли още малко, да направя и аз така асфалтовата лента и WD-40 предполагам ефект ще има.Като кача някой да се вози и вика че е много стегнато и неклопало нескърцало, ама аз се побърквам, явно като свикнем прекалено много с колата и ни прави впечатление.

Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokozunata » Съб 06 мар 2010 20:59

ефект гарантирано ще има правил съм доста коли с СТП-та, Динамати, Битуми и кво ли не. Въпроса е, че не си заслужава сякаш да я прая тая мръсна германска изверг повече никога поло ( то поне да беше германска, ма май в словакия ги сглобявали полотата) :beat_butt2

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 06 мар 2010 21:10

По скоро вибрациите се отразяват на купето и пластмасата в него дрънчи и скърца.Причини-Разхлабена мека връзка по изпускателната система,заминали тампони на двигателя,скоростната кутия,амортесиорите.Виж на място дали тресе на свободна,ако спре да тресе след като повишиш оборотите леко-Честито !!! :012:

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Нед 07 мар 2010 15:46

yokozunata написа:ефект гарантирано ще има правил съм доста коли с СТП-та, Динамати, Битуми и кво ли не. Въпроса е, че не си заслужава сякаш да я прая тая мръсна германска изверг повече никога поло ( то поне да беше германска, ма май в словакия ги сглобявали полотата) :beat_butt2

Повечето са made in Spain

Потребителски аватар
katorjnika
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katorjnika » Сря 10 мар 2010 0:07

Колега споко тези ги злобяват в Германия и Испания а за скърцането огледай кое скарца

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Сря 10 мар 2010 21:50

спок бе колега зима е.. Имай в предвид че зимата материала(пластмасата) става по-твърд и вибрациите се разпространяват по различен начин. Не могат така да се усвоят,което си води точно до дрънчене ;) При мен съм забелязал, че зимата вратите си прискърцват, а лятото това го няма :) Изчакай да стане 20 градуса и нагоре и тогава ще си проличи кое от кое е.. Така е нали сме в ерата на пластмаста и свички темподобни полимери 8)

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Чет 11 мар 2010 8:06

Така е за жалост всичко идва от некачествените пластмасови зглобки,имам доста читав MERCEDES 124-ка няма зима, лято вътре липсват абсолютно всякакви излишни дразнещи шумове, но материала е къде къде по-качествен от този на VW,но и в днешно време ниските класове на MERCEDES взеха да ги правят на две на три- пластмаса отвсякъде :Mr Green Fun
Прикачени файлове
MERCEDES.jpg

Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokozunata » Пет 12 мар 2010 21:00

MaLixx написа:спок бе колега зима е.. Имай в предвид че зимата материала(пластмасата) става по-твърд и вибрациите се разпространяват по различен начин. Не могат така да се усвоят,което си води точно до дрънчене ;) При мен съм забелязал, че зимата вратите си прискърцват, а лятото това го няма :) Изчакай да стане 20 градуса и нагоре и тогава ще си проличи кое от кое е.. Така е нали сме в ерата на пластмаста и свички темподобни полимери 8)

Колега зима-лято карам и японска кола няма скърцане, да не говорим че е с 6 години по стара от полото :обичам ви

Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokozunata » Пет 12 мар 2010 21:04

Значи установих кое каква мизерия прави. Не е тампони по двг кутия и окачване понеже са нови и читава марка.
Проблемите идват от корите на вратите където се упират с металната чст на вратата -> решението от германските уплатнители за дограми, НЕ бг, които са дунапренени, щото изгарят лесно.

Открих и някакви тапи по пода, под задната седалка хвърлят вода в купето :horror: :horror: :horror: :horror: ДА туй Само ФВ - (мерси мръсна гадна кочина!Повече никога НЕ) :beat_butt2 mhihi

Друго друго задните ми стъкла не са ел и от дупките сами се притварят леко джамеците падат си сами на долу :screwy :screwy

Проблемите с таблото тепърва ще ги търся от къде идват.
ПС. Под жабката на 6н2 ката има някаж черен нз ко нещо като подложка за парлкет и изпада death :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 12 мар 2010 21:05

Кво толкова се вманиячавате колеги, каточели само вашите коли скърцат.. Относно колегата, нека пробва на мазен асфалт дали скърца? Ако ли не, резултата е ясен... Все колите са ни виновни, ма като ги караме по черни пътища не да скърцат ще почнат и да пеят mhihi

Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokozunata » Съб 13 мар 2010 13:30

така е колега :да: :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”