Polo 9n 2007 1.2i хидр. помпа за волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 9n 2007 1.2i хидр. помпа за волана
Здравейте. Взех си Polo 2007 9n 1,2i с климатроник преди по-малко от 1 месец. Когато я взех на пръв поглед и нямаше нищо но сега.... Имам проблем с хидравликата. От 3 дена всеки път когато запаля свети датчика за хидравлика на волана и самия той е твърд. Чак след 5-10 мин каране се оправя и включва. Дадох я на сервиз и ми казаха че е помпата в което аз самия бях сигурен. Искат ми 320 лева за хидравлична помпа втора употреба, а допълнително питах в сервиза на Фолксваген, там пък 1700лв. Някой знае ли къде мога да намеря под 300 лева или до 400 ама по-нова и с гаранция.
- 10 Cent
- Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
- Двигател: AMF 75hp
Re: Polo 9n 2007 1.2i хидр. помпа за волана
Правилно са ти казали колега. Цените наистина са високи ако сменяш помпата
Нова за 400 лв няма как. Втора употреба за 300 лв би трябвало да намериш,вземай такава и стискай палци да е читава.

Re: Polo 9n 2007 1.2i хидр. помпа за волана
аз мога да ти кажа как да си решиш проблема аз вече минах по тоя път моята помпа беше KOYO голям проблем са, значи сваляш я и я изхвърляш и отиваш до моргата и си взимаш електрическа помпа от рено клио струват от порядъка на 40-50лв., само че трябва да ти я върже някой жичкажия и да си промениш малко захващането и после забравяш за този проблем (само че ще ти свети постоянно лампата). Сега малко инфо ако си решил да си взимаш оригинална знай че трябва при поставянето на новата помпа да се учи компа да я разпознае независимо че е същата и не е гаранция колко ще изкара защото са на такова място че постоянно са във вода и прахоляк аз смених 2 помпи втора ръка докато ми я направят с тази от клиото , разликата е че оригиналната е вързана с датчици към волана и когато караш без да мърдаш волана помпата не работи включва се когато завиваш, перфектно измислено да не се товари но просто не са уцелили мястото на поставяне на помпата а и самата помпа е калпава,докато тази от клиото започва да работи още с подаването на контакт и си бачка постоянно.Мога да ти кажа че вече трета година карам с нея и нямам никакви проблеми.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”