Здравеите!
Имам поло 1.4 aex 97г.
Когато е влажно времето(дъжд или мъгла) колата ми много трудно пали и когато запали придърпва и гасне докато не загрее. След като загрее не ми дава проблеми.
Сякаш се дави. Не мога да разбера от какво може да е.
Ще съм ви благодарен ако ми дадете някакви идей от какво може да е за да ги проверя.
Проблем с паленето при ВЛАЖНО време
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с паленето при ВЛАЖНО време
Дестрибуторна капачка. Ако пропуща влага или прави конденз вътре.
-
Ka6iKa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и кабелите също виж
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
и при мен е нещо подобно вчера в голеният дъжд няма никаква мощност се едно няма бензин и предимно на ниските обороти дистрибътърната капачка и палеца съм сменим и когао пипнах единият кабле при работещ двигател ме удари ток може ли да е от кабелите всичко благодаря на отозовалите се предварително 

- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
M_POLO написа:и при мен е нещо подобно вчера в голеният дъжд няма никаква мощност се едно няма бензин и предимно на ниските обороти дистрибътърната капачка и палеца съм сменим и когао пипнах единият кабле при работещ двигател ме удари ток може ли да е от кабелите всичко благодаря на отозовалите се предварително
Най-вероятно са кабели колега
За съжаление и мен ми се наложи днес да ги сменям заради същия проблем ......
-
ihtiman
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши колега ако ти се оправи като си сменил кабелите.
Иначе като е пуснато парното на макс през определен интервал се чува някакво изцвилване и придърпва.
И да попитам където е въздушния филтър за купето само че от другата страна от към шофьорското място какво е това има някаква джаджа и там влиза вода възможно ли е да е от него.
В тъмното като работи колата никъде не съм видял да прехвърчат искри около бубината или някъде другаде.
Много странен проблем. Свещите ми ги проверяваха бяха наред. Дистрибуторната капачката и нея я гледа един майстор и не видя нищо нередно. И кагато я запаля като е студена колата и е влажно навън отделя повечко дим и тръгва да гасне.
Сякаш от начало е запушен ауспуха и изведнъж изхвърли доста дим и после тръгва да се дави.
Странна работа да не е от ламбда сонда.
Иначе като е пуснато парното на макс през определен интервал се чува някакво изцвилване и придърпва.
И да попитам където е въздушния филтър за купето само че от другата страна от към шофьорското място какво е това има някаква джаджа и там влиза вода възможно ли е да е от него.
В тъмното като работи колата никъде не съм видял да прехвърчат искри около бубината или някъде другаде.
Много странен проблем. Свещите ми ги проверяваха бяха наред. Дистрибуторната капачката и нея я гледа един майстор и не видя нищо нередно. И кагато я запаля като е студена колата и е влажно навън отделя повечко дим и тръгва да гасне.
Сякаш от начало е запушен ауспуха и изведнъж изхвърли доста дим и после тръгва да се дави.
Странна работа да не е от ламбда сонда.
- veselin111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже пишете, че сте сменили дистрибуторната капачка и палеца, искам да питам: вие ли си ги сменяхте или бяхте на сервиз?
Аз си купих нови защото тези, които са в момента на колата са с доста нагар - пробвах с почистване, но не ми хареса крайният резултат и затова купих нови. За капачката мисля че няма да имам проблем - там само трябва да внимавам да не объркам някой кабел, а относно палеца ме интересува само със сила ли трябва да се издърпа или си има някакъв определен начин за сваляне?
Благодаря предварително за отговорите!
п.п. Не смятам че е нужно да пускам нова тема само за това мое питане. Извинявам се за спама на колегите
Аз си купих нови защото тези, които са в момента на колата са с доста нагар - пробвах с почистване, но не ми хареса крайният резултат и затова купих нови. За капачката мисля че няма да имам проблем - там само трябва да внимавам да не объркам някой кабел, а относно палеца ме интересува само със сила ли трябва да се издърпа или си има някакъв определен начин за сваляне?
Благодаря предварително за отговорите!
п.п. Не смятам че е нужно да пускам нова тема само за това мое питане. Извинявам се за спама на колегите
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Кабелите си ги редиш по старите и палеца се вади на ръка.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
На приятелче правеше така голф 3 абд смени капачка, кабели свещи за да се окаже бобината, когато е влажно време не сработва.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата е прав пробила бобина -трудно палене при влажно време
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
btkmobail написа:M_POLO написа:и при мен е нещо подобно вчера в голеният дъжд няма никаква мощност се едно няма бензин и предимно на ниските обороти дистрибътърната капачка и палеца съм сменим и когао пипнах единият кабле при работещ двигател ме удари ток може ли да е от кабелите всичко благодаря на отозовалите се предварително
Най-вероятно са кабели колега
За съжаление и мен ми се наложи днес да ги сменям заради същия проблем ......
колеги всичко се опраи сътринта беше влажно времето никакви проблеми запали от първичт път и няма никакво замисляне на двигателя много съм дооволен
пс. кабели Magneti Marelli
-
geleto_89
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и от мен колеги, аз имам ибиза която прави същите номера при влажно време. Понякога паля трудно друг път не, гледал съм кабелите не се виждат искри.Започвам да се чудя какво става с тая кола, онзи ден минах по-бързо през една локва и след 300метра загасна и не искаше да запали 20минути,вдигнах капака и всичко беше сухо(бобина,кабели) само беше намокрен този филтър канистър, откачих му буксата и пробвах да запаля, но нямаше ефект-След като запали прекъсваше като дам рязко газ,ако натискам плавно е по-добре и по едно време се оправи.Имате ли идея от какво може да е това,защото с тея дъждове всеки ден е ужас. Благодаря ви предварително!
-
ihtiman
- Автомобил:
- Двигател:
Имам съмнение, че е от уплътнението при бобината.

от това място, което е оградено в червено кръгче се виждаха искри в тъмното, докато един приятел въртеше стартера. Това нали не е нормално???

от това място, което е оградено в червено кръгче се виждаха искри в тъмното, докато един приятел въртеше стартера. Това нали не е нормално???
Последна промяна от ihtiman на Съб 24 апр 2010 18:14, променено общо 1 път.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвайте с друга бобина и ще се разбере. Нали и мене ми изгасна от локва и на диагностика имаше грешка на ламбдата ?Майстора каза че може да е от шоков датчик, но сменихме и бобината /сега старата ми е резерва/ и проблема изчезна без да разбера точно от какво беше.
Последно избутана от ihtiman на Сря 21 апр 2010 22:32.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”