Братле, сменяй гарнитурата на главата! Теча няма да намалее никога, а само ще расте, и да се стигне до смесване на антифриз с масло. около 100лв -120 лв. При мен нещата бяха същите. Аз допуснах следните грешки:
1. Притегнах си болтовете на главата с динометричен ключ и разбрах ,че не съм първият който го е правил защото болта до теча ( точно където е и твоят) е превъртян.Всеки болт ми беше притегнат с момент на натягане 8.5 ,а въпроният го завъртях на 360 градуса и пак си показваше 7.0. Уплаших се ,че е превъртяна резбата на блока на двигатея и реших да карам така докато може. Само ограничих теча със силикон да не тече върху динамото.
2. Събрах доволно парички и отидох на "майстор". ЕВАЛА НА ШВАБЕТАТА така са го изчислили ,че да се превърти резбата на болта ,а не на блока на двигателя

. Питам "майстора" дали има нужда от контролен шлайф на главата( струва 20 лв),а той ми каза ,че няма нужда ,била си права, само щял той да я стръгне малко на ръка. След 3 000 км се наложи да повтоя операцията защото като я стръгнал е зaприличала малко на гондола. За да изравнят краищата и със средата се наложи да я престържат със 5 десетти
Така ,че 20 лв за КОНТРОЛЕН шлаиф не са много
А, за мъркуча смени го скакъвто и да е ,само маслоутоичив и обурни внимание на този дето е от въздушният филтър и отива в картера. Че първо той се прецаква и влизат всякакви мръсотии в картера и моноинжекцията