Привет, колеги,
Продадох си полото автоматик, и май май, пак ще се ориентирам пак към поло, но комби и с ръчни скорости.
Гледам, че вариантите са 1,4 и 1,6. Кой двигател е за предпочитане и има ли разлика в разхода на бензин?
Поло 1,4 или 1,6 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1,4 или 1,6 ?
Goldorak написа:Привет, колеги,
Продадох си полото автоматик, и май май, пак ще се ориентирам пак към поло, но комби и с ръчни скорости.
Гледам, че вариантите са 1,4 и 1,6. Кой двигател е за предпочитане и има ли разлика в разхода на бензин?
Говоря за 98/99 година, разбира се.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
винаги по големия мотор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли кой знае какви разлики със Сеат Кордоба?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Има в двигателите на сеата слагат голфови а иаче в нтериора на куппето са почити еднакви.
- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
1,6 АЕЕ - имам го от 1 година. Разход 8,5-9 комбиниран (но предимно градско), под 7 на дълго (говоря за бензин). Аз съм доволен. Ако на Вариант-а се монтира AEX мотор (1,4) си струва да разпиташ, а и тук във форума има мноооого писано. Общото мнение е че AEX е един от най-сполучливите мотори. Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, колеги!
Всъщност, излиза, че е по-изгодно да взема сеат, защото държи по-ниски цени на пазара.
А някакви съществени разлики има ли между полото и сеата? Или е едно към едно ?
Всъщност, излиза, че е по-изгодно да взема сеат, защото държи по-ниски цени на пазара.
А някакви съществени разлики има ли между полото и сеата? Или е едно към едно ?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Частите са горе -долу еднакви като цени слаба ходова част и повече гният -наблюдение от сеата на братовчеда -кордоба 96
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
а защо не пасат??? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не Пасат? Не ща газ, запазен дизел трудно се намира, а на бензин много папка. Не виждам как... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Минимум 1,6 да речем AFT,AEK!Най-добре е обаче класиката за това купе: 1,9 TDI!
"Щом ще е гарга да е рошава"!
Мое мнение без да е ангаджиращо!
"Щом ще е гарга да е рошава"!
Мое мнение без да е ангаджиращо!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Goldorak до сега си карал Поло автоматик....доволен ли смисал проблеми със скоростите и т.н.т ще съм ти благодарен да си кажеш мнението !!!
)))

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти vladura,
Бях попаднал на много запазен автомобил. Не съм имал никакви ремонти, разни дреболии само. Относно скоростната кутия, никакви забележки, но и бях правил диагностика, на която ми казаха, че е наред и освен това била някаква японска и деянлива.
Обаче!
Страшно неикономична кола, поне за мен. По книжка, двигател 1,6 бензин дава 11,9 градско и 6,9 извънградско. При мен, лятото в София, ми даваше 12-13/100, зимата скачаше до 15-16, че и повече понякога. Но аз я карах предимно в центъра и то на къси разстояния. Вариант беше да се газифицира, но първо системата за пълен инжекцион струваше около 1000 лв и второ много не съм фен на газта. Ти си прецени, вариант е също дизеловия двигател, но там не зная как стоят нещата. И друго, колата не е за високи скорости по магистралата. Над 110-120 км/ч не смеех да я карам, защото я усещах доста нестабилна. Отвреме навреме необяснимо леко залиташе настрани, някакво страно поднасяне, а амортисьорите си бяха ОК.
Слабо място е бобината - в един неочакван миг може да даде фира и да те остави на пътя, при се случи това, но добре че беше пред блока ми. Ел.стъглата също дават проблеми, и частите не са им евтини, затова по-добре да са механични.
И последн, сетих се, зимата при ниски температури, колата си палеше идеално, но механизмите на централното заключване блокираха редовно и аз обичайно трябваше да влизам през вратата на багажника.
Това се сещам за момент. Успех с търсенето!
Бях попаднал на много запазен автомобил. Не съм имал никакви ремонти, разни дреболии само. Относно скоростната кутия, никакви забележки, но и бях правил диагностика, на която ми казаха, че е наред и освен това била някаква японска и деянлива.
Обаче!

Страшно неикономична кола, поне за мен. По книжка, двигател 1,6 бензин дава 11,9 градско и 6,9 извънградско. При мен, лятото в София, ми даваше 12-13/100, зимата скачаше до 15-16, че и повече понякога. Но аз я карах предимно в центъра и то на къси разстояния. Вариант беше да се газифицира, но първо системата за пълен инжекцион струваше около 1000 лв и второ много не съм фен на газта. Ти си прецени, вариант е също дизеловия двигател, но там не зная как стоят нещата. И друго, колата не е за високи скорости по магистралата. Над 110-120 км/ч не смеех да я карам, защото я усещах доста нестабилна. Отвреме навреме необяснимо леко залиташе настрани, някакво страно поднасяне, а амортисьорите си бяха ОК.
Слабо място е бобината - в един неочакван миг може да даде фира и да те остави на пътя, при се случи това, но добре че беше пред блока ми. Ел.стъглата също дават проблеми, и частите не са им евтини, затова по-добре да са механични.
И последн, сетих се, зимата при ниски температури, колата си палеше идеално, но механизмите на централното заключване блокираха редовно и аз обичайно трябваше да влизам през вратата на багажника.

Това се сещам за момент. Успех с търсенето!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ясно благодаря ти за отговора!Ами то главния въпрос ми беше за "автоматика" то за другите неща при всяка кола може да се повреди,счупи и прецака дадено нещо....а относно разхода изобщо нее малко според мен даже ми е МНОГО!Аз ще си взимам малка кола(автоматик) и затова разучавам как стоят нещата смисъл коя от малкия клас автомобили щее най добре да си закупя. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”