Проблем или не - оборотите падат и колата гасне.
- MaLixx
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем или не - оборотите падат и колата гасне.
Колеги имам едно питане. Незнам дали е проблем или фабричен недостатък, защото при няколко коли с моите характеристики се получи идентично.. Та при подаване рязко на газта до долу и веднага отпускане, оборотите падат или колата просто гасне.. Газта ми е електронна, а мотора е AUD 1.4 2001г. Дросел клапата е чистена, всички маркучета отиващи към нея са сменени. Свещите и кабелите са ОК. При палене няма никакви засечки, оборотите не играят, но и при нормално отпускане на газта от 2500 надалу оборотите падат много бързо до 850, колкото са по принцип. Наблюдавах дросел клапата и ми прави впечатление, че след рязкото подаване на газ се затваря много бързо нацяло и съответно се получава това, за което ви споменах горе. Сякаш моторчето, което я движи не може в първия момент да се противопостави на връщащата сила на пружината. Мисля си, че заради това падат много рязко оборотите.. след като се затвори клапата и съответно не влиза въздух. Ако имате подобни наблюдени за дадения мотор ще се радвам да споделите опита си
Отделно са ми казвали, че електроната газ при този модел е недодялана и това се дължи на лага на електрониката.

Re: Проблем или не - оборотите падат и колата гасне.
Нова центровка на делко много предварение - възможна причина или една от причините.ако има делко.
- MaLixx
- Автомобил:
- Двигател:
Делко няма..
дави се автомобила без къдърен елконаджия нема да минеш
Да ти каже какви грешки изписва и да ти ги разчете - запомни ги и напиши тук.
Да ти каже какви грешки изписва и да ти ги разчете - запомни ги и напиши тук.
- MaLixx
- Автомобил:
- Двигател:
Ами там е работата, че грешки не изписва.. Проверено. и аз за това все повече си мисля, че наистина ECU-то не може да отреагира толкова бързо.. при плавно настъпване няма проблеми. И така сходно при хората, с които пробвахме..
- MaLixx
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес си поиграх и забелязах, че дросел клапата си стои напълно затворена и след запалване на празен ход..Не знам дали трябва да е така?? дали пък ламбда сондата не си прави базици
все пак и тя определя градуса, на отваряне на дросела.. Ето защо като пусна климатроника и няма проблеми.. калпата се отваря и колкото и рязко да настъпвам няма проблеми.. А от това, което изчетох проблемите с ламбда сонда не винаги са изразени със завишен разход, защото аз с това нямам проблем.. ноо.. Може ли пък това да се получава заради зацапани инжектори?? Кофтито е както казах, че няма грешки при диагностика..

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”