механизъм за скоростите - усукване
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
механизъм за скоростите - усукване
Днес свалихме кутията за смяна на съединител и ми направи впечатление че основата на механизма за скоростите стои леко на една страна/усукана/. принципно полото има лек проблем с включване на първа и се зачудих дали проблема не стои в това или просто така трябва да си е. моля запознатите с тия кутии да помагат, полото е apq

- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
Re: механизъм за скоростите - усукване
Аз имах подобен проблем (понякога трудно влизаха първа и задна). Веднъж бях свалил предна дясна гума и баз да искам видях проблема - едното "ухо" за болта дето държи алуминиевия детайл, който си посочил, беше скъсано(навярно от удар от камък или нещо др.). Последва заваряне на ухото и всичко се оправи със скоростите. По спомени и при мен този детайл остана малко усукан (като твоя, но не чак толкова). При монтажа на детайла се наложи да направя нова регулировка за избиране на скоростите (не влизаха добре) - трябва да легнеш под колата(или най-добре на канал) и по лостовите механизми има два болта за регулиране.
Моето мнение по проблема:
Не знам дали този детайл е така усукан фабрично, но ако не е (т.е. ти си го изкривил)- можеш да си оправиш скоростите чрез регулиране на лостовете м/у ск. лост и кутията. Но това ако детайла ти е здрав, защото е алуминиев и по скоро би се счупил(спукал) някъде, отколкото изкривил (моя може да се е изкривил след заварянето, което е нормално).
Изчисти го и го огледай хубаво. Ако няма счупвания или спуквания с регулировка трябва да се оправи. Аз регулирах на слука - местя малко болта, стягам и пробвам, ако не са добре скоростите пак го мърдам. На втория или третия път всичко беше наред.
Моето мнение по проблема:
Не знам дали този детайл е така усукан фабрично, но ако не е (т.е. ти си го изкривил)- можеш да си оправиш скоростите чрез регулиране на лостовете м/у ск. лост и кутията. Но това ако детайла ти е здрав, защото е алуминиев и по скоро би се счупил(спукал) някъде, отколкото изкривил (моя може да се е изкривил след заварянето, което е нормално).
Изчисти го и го огледай хубаво. Ако няма счупвания или спуквания с регулировка трябва да се оправи. Аз регулирах на слука - местя малко болта, стягам и пробвам, ако не са добре скоростите пак го мърдам. На втория или третия път всичко беше наред.
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
Re: механизъм за скоростите - усукване
няма следи от нарянявания и спуквания. първоначално мислех да го изправя с подлагане на шайби, така че да доиде успореден с корпуса на дифа, но сега след като измих кутията се отказах. ще пробвам така и ако има проблеми при регулирането ще подлагам. мерси колега
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”