Купих си ПОЛО КОМБИ 97г 1.4i двигател !! И преди няколко дена ми направи проблем със запалването и немога да разбера какъв е тои !!! Проверих свещите , мислех че не впръсква бензин от дюзите , но и това не е !!! Самнявам се за Кумотатор или Бобина , но не знам как да ги проверя. Като опитвам да я запаля работи на 2-3 цилиндара , само докато е стъдена . Когато загрее не пали !!
Ако някои може да ме посаветва нещо пишете , защото нз какво да правя.
БЛАГОДАРЯ ВИ !!!
Проблем със запалването !!!!
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със запалването !!!!
Бобината може да я провериш като пробваш с друга да видиш как пали иначе проблема може да е от датчика на хол или термодатчик
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Приготви си 1 свещ и когато откаже, вадиш 1 кабел от свещите, слагаш резервната, допираш на маса и палиш. Ско няма искра, значи е комутатор, обикновено той прави врътки. Бобина рядко. Също, ако имаш мултицет или пробна лампа, виж дали има захранване на комутатора. Ако има искра, значи е гориво. Там са повече нещата, дето могат да те издънят.
Не пробвай за искра само с кабел, без свещ.
Успех!
Успех!

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
muns61 написа:Приготви си 1 свещ и когато откаже, вадиш 1 кабел от свещите, слагаш резервната, допираш на маса и палиш. Ско няма искра, значи е комутатор, обикновено той прави врътки. Бобина рядко. Също, ако имаш мултицет или пробна лампа, виж дали има захранване на комутатора. Ако има искра, значи е гориво. Там са повече нещата, дето могат да те издънят.
Успех!
Ако няма искра може да е датчика на ХОЛ.Той командва комутатор/бобина/Проверява се със светодиод.Откачваш буксата от бобината -3 извода -двата крайни са захранване +-12в.Слагаш светодиода/какъвто имаш с последователно запоено съпротивление около 1ком/между средния извод на буксата и единия от крайните/не си спомням кой/така че диода да свети постоянно и въртиш на стартер=ако е ОК диода мига,ако не- датчика ти прави номера.Но преди това провери дали имаш и захранване на самата букса-двата крайни.
Аз докато го разбера че е от него...палеше когато си искаше и гасне по време на движение.След 5мин.пали и до следващия път .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове мерси за съдейсвието 
Не беше датчик , ток имаше , просто по някакъв кабел се губело самата искра.
Вчера дойде един пич с компютар , но по електрониката немаше нищо и кат са почна едно разглабяне да си ебе мамата
5 часа и накрая тъпиа кабел са оказа че праи проблем. Още ми пуши главата
Ако има нешто друго - недай си боже, ще пиша пак .
А ако някой има същиа проблем да пище , ще помогна с каквото мога

Не беше датчик , ток имаше , просто по някакъв кабел се губело самата искра.
Вчера дойде един пич с компютар , но по електрониката немаше нищо и кат са почна едно разглабяне да си ебе мамата
5 часа и накрая тъпиа кабел са оказа че праи проблем. Още ми пуши главата

Ако има нешто друго - недай си боже, ще пиша пак .
А ако някой има същиа проблем да пище , ще помогна с каквото мога

- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Ми добре при мене пък пали след което веднага гасне, пак тръгвам да пала и върти,върти,върти и пали и оборотите почват да играят 400 500 700 и го форсирвам до 1200 и се оправя.Диагностика имам проблеми няма, датчиците всичко ОК.Орентирай ме от къде да търся проблема.Имобилайзера го изключваме той си работи(проверил ми го е човек който се занимава тояно с тези неща).Мерси предварително 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”