Проблем с отварянето на багажника

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
tougherty
Автомобил:
Двигател:

Проблем с отварянето на багажника

Мнениеот tougherty » Пет 09 юли 2010 9:37

Здравейте, колеги. Имам Поло 6N1 с централно заключване. До вчера централното отключваше и заключваше багажника, а той се отваряше безпроблемно от дръжката. Снощи обаче възникна проблемът. При отключена с дистанционното кола не мога да отворя багажника. Отваря се като я отключа с дистанционното и след това заключа и отключа багажника с ключа. Чак тогава мога да отворя багажника от дръжката. Някой от вас дали е имал подобен проблем? Не че е жизненоважно, защото багажника се отваря и така, макар и с ключ, но е някак си дразнещо. Дайте някакви идеи как да го поправя.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Проблем с отварянето на багажника

Мнениеот Теодор » Пет 09 юли 2010 11:41

viewtopic.php?f=7&t=136425&hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA
Прочети тази тема в частта какво да гледаш като махнеш кората на багажника :idea: :wink:

tougherty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tougherty » Пет 09 юли 2010 12:21

Мерси много, довечера ще я развъркам.

tougherty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tougherty » Пет 09 юли 2010 21:01

При мен е малко по-особена работата. Механизмът, който държи двете ябълки е здрав. Маркучетата за сервото също са здрави. Проблемът е, че когато заключа с централното заключващият механизъм превърта малко повече от необходимото и подминава мястото където трябва да застане, за да го натисне палецът на дръжката. Утре мисля да залепя с капчица или локтайт един дюбел от вътрешната страна на ламарината така, че да ограничава движението на заключващия механизъм точно до мястото където трябва да застане, за да го натисне палеца и да се отвори вратата на багажника с дръжката. Явно отварянето на багажника си е малко нескопосано направено в този модел на Поло, но да се надяваме, че само това е слабото място и няма други по-сериозни проблеми. Мерси за помощта.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 11 юли 2010 22:55

За жалост ще ти излизат проблемчета, предимно дребни лесно побългаряеми особенно на вратитено споко колата е добра като цяло.
има два палеца които опират един във друг и бутат ключалката -но единият палец приплъзва и прескача другият.
Аз реших проблема като вързах едно камаче 5-6-8 от гидория с ластик.-нахлузих го на едното рамо.
Така палеца не прескача камака и си отваря.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”