POLO 6N предницата скърца като ръждясала панта
-
- Автомобил:
- Двигател:
POLO 6N предницата скърца като ръждясала панта
Здравейте колеги.От около месец, предницата на полото ми (6n-1.9d,96)започна да скърца ужасно,и се появи едно чукане във волана при завой на ляво.Ходих на сервиз-викат тампони с лагери на предни амортисьори.Хубаво-смених ги, да ама не ,пак си е така.Дайте съвет,ако някой от вас се е сблъсквал с нещо подобно.Или май да сменям цялата предница.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: POLO 6N предницата скърца като ръждясала панта
Кормилна рейка,полуоска,тампони ,носачи,карета всичко може да е .Иди в същият сервиз и кажи на тези майстори да си харесат едно дърво и да се обесят взаимно.Иди в друг сервиз веднага, да не стане ситуацията ти въртиш наляво,колата върви направо
На сто процента си виждам старите симптоми на счупена кормилна рейка,което е адски опасно! Дано да не е това,филма е голям ако я купуваш нова! Иначе аз си взех от морга за 70 кинта перфектна и си карам!Волана засича ли ти на пълен завой?

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Или накрайници или шарнири 

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Огледай си тампоните на носачите и накрайниците.Скоро ги сменях и симптомите бяха същите.Единия ми тампон се беше отлепил/отделил/ от втулката и носача беше опрял на моста.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съветите.Силно се надявам да не е това което казва Dizel_fen,че найстина жална ми майка
.Гледах предницата, не видях някой тампон или втулка да е толкова зле, без претенций да съм голям разбирач.И в допълнение към въпроса на Dizel_fen, : волана НЕ ми засича в завой,усаеща се само леко почукване при ляв завой.

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Ми тогава да се надяваме да е каре само!
. Но искренно те съветвам да отидеш в друг сервиз 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой накрайник ще да е. Можеш да го устанвиш, като със спринцовка слагаш по малко масло през маншончетата, така един по един докато не спре скърцането. При мен скърцаше единия накрайник и след известно каране така се разтропа. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кормилен накрайник.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги.Днес ходих до София.По пътя не чувах да скърца(сигурно заради усилената музика)но като се върнах и влязох в Пловдив,такова пращене почна(въпреки музиката) че чак се уплаших.Определено имах идеята да капна по малко масло в маншоните на шарнирите и накрайниците,защото ми се струва че звука идва от там някъде, но при всички положения ще трябва да обърна сериозно внимание на колицата.
Не капвай масло,а ходи на "доктор".Вчера пред мен на един Г2 му се разглоби левия шарнир в завой(добре,че беше кръстовище и караше с не повече от 30-40км/ч)
-
- Автомобил:
- Двигател:
То че ще се ходи на ''доктор'' е ясно,но искам да отправя едно последно питане.Защо когато карам колата за кратко или на къси разтояния,скърцането го няма(дори и през дупки-никакъв звук),а карайки я повече време въпросния шум се появява и се усилва.Предполагам че ако нещо е доста разбито(шарнир,накрайник)каквото и да било,то би си тропало винаги.Уточнявам че скърцането (когато се появи)го има и при потегляне и при спиране, и направо и в завой, през цялото време.Дано не съм ви отегчил.Като оправя проблема ще драсна какво е било.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Кормилен накрайник ще излезе и моето беше така, скърцаше все едно нещо ще се скъса и след това регулиране на предницата трябва. 20лв ми струваше накрайника + смяната в сервиз и 10лв за регулирането.Между другото днеска смених ляв и десен шарнирен болт старите ми бяха в окаяно състояние провери и тях.А мисля тази седмица да сменя тампоните на носачите.
П.С шарнирните болтове ми бяха оригиналните значи 10 години неса мръднали по онези пътища тука за 2 години им се еб. мамата.
П.С шарнирните болтове ми бяха оригиналните значи 10 години неса мръднали по онези пътища тука за 2 години им се еб. мамата.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
и аз имам проблем , задницата ми скърца като дюшаме , какво да правя 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:и аз имам проблем , задницата ми скърца като дюшаме , какво да правя
Смени дюшамето

Колега вместа да гадаеш какво е това скърцане,по добре открий проблема и не карай колата в такова състояние.Не си заслужава да рискуваш нечий живот заради едно невнимание

- _HepBaka_
- Автомобил:
- Двигател:
Немога да се сдържа , и аз ще се оплача.
Преди седмица някаде бях на доктор и му казха че като завивам скърца и в последния момент като спирам и като спра вече и пак същото .Некво като пукане , скърцане остаих колата дойде време да я зимам карах я малко по София и то пак същото.Каза , че е сменил тампони на носачи на стабилизираща щанга и на макферсоните и даже кормилния прът ( показа ми моя стария имал малко луфт ) и му карам колата и викам качи се и карай , ето ти ключовете ... кара , караа вика нищо не скърца не чух
и така даже като си зех полото си скърцаше и така си остана и са пак ....
и мисля при друг да хода да види от какво и дали ще се оправи
Преди седмица някаде бях на доктор и му казха че като завивам скърца и в последния момент като спирам и като спра вече и пак същото .Некво като пукане , скърцане остаих колата дойде време да я зимам карах я малко по София и то пак същото.Каза , че е сменил тампони на носачи на стабилизираща щанга и на макферсоните и даже кормилния прът ( показа ми моя стария имал малко луфт ) и му карам колата и викам качи се и карай , ето ти ключовете ... кара , караа вика нищо не скърца не чух
и така даже като си зех полото си скърцаше и така си остана и са пак ....
и мисля при друг да хода да види от какво и дали ще се оправи
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”