Проблем с климатика на Поло 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
4er
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатика на Поло 6N

Мнениеот 4er » Пет 30 юли 2010 16:47

Здравейте
имам следния проблем с климатика на Поло 96г. 1,4 бензин, когато се опитам да включа климатика не тръгва компресора и като ударя кутията до акумулатора започва да работи и спира когато си поиска. До релето което включва компресорая достига напрежение 5V, дали е достатъчно? Помагайте с идеи от къде може да е проблема.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатика на Поло 6N

Мнениеот Gecatawe » Пет 30 юли 2010 19:32

4er написа:Здравейте
имам следния проблем с климатика на Поло 96г. 1,4 бензин, когато се опитам да включа климатика не тръгва компресора и като ударя кутията до акумулатора започва да работи и спира когато си поиска. До релето което включва компресорая достига напрежение 5V, дали е достатъчно? Помагайте с идеи от къде може да е проблема.

Смени релето :да: 12V е там.Предполагам му залепват пластинките, бушона провери там дето удряш с ръка и провери за закъснат кабел че на една А3-ка 2006г. така беше закъснат и мера директно на компресора напрежението и ми показваше 0.5-1волт нещо такова и след като оправих кабела и се оправи.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 01 май 2012 21:23, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Съб 31 юли 2010 17:41

Здравей колега!Днес се зблйсках със същия проблем.Моето поло е 2001г. , но схемата е същата!Значи процедурата е следната проверява се фреона.2 ако всичко е ок се мери дали има 12 волта на компресора (при включен климатик).щом там имаш 5 волта както и аз схемата се променя.Проверяват се датчика на околната среда и датчикът за налягането.Ако и те са ОК при разкачен компресор измери колко волта ти е на клемите на компресора ако е пак 5 волта , изгаси колата извади ключа и съм 100 % сигурен,че пак ще имаш 5 волта.Извода е следния изгоряла бобина на компресора поради постоянните 5 волта към бубината му дори при изключен двигател!Вторият извод , до който достигнах днес е нещото което управлява работата на перката и подава въпросните 5 волта на компресора , а трябва да са 12 се е прецакало!Принципно ако го отвориш (блока) вътре има един диод през който минават въпросните 5 волта при мен този диод е здрав но какво има в чипа никой не знае!За съжаление трябва да търся такъв блок и бобина за компресора!На старо блока е 80 лв. бобината 50 а за труд и т.н. да не говорим!Е в крайна сметка дошло му е времето , а и за какво да го возиш само климатика като не работи! :lol:

4er
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4er » Съб 31 юли 2010 22:34

днес пак бях на майстор и ми каза да сменя тази кутия в която са релетата за перката и за компресора. Ако намеря по моргите ще пища дали това е проблема, което ме съмнява най - вероятно е проблем в релето, но не знам дали може да се смени само то.

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Нед 01 авг 2010 8:47

Колегата е писал че тръгва като удари кутията с релето или предпазителите там значи няма да е от бобината на електромагнитната шайба.Виж наистина релетата и предпазителите въпреки че са здрави може да са окислени.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 01 авг 2010 20:21

Правят две магарии - едната е да умира самото реле в кутииката,която те кара майстора да смениш.Втората е да се окисляват жестоко пиновете на малкия куплунг на въпросната кутиика и в резултат на това се повишава съпротивлението на връзката и пада напрежението на съединителя на компресора ;) И в двата случая нещата се свеждат до смяна на кутииката.

4er
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4er » Пон 02 авг 2010 11:05

нямам окисление никъде, най - вероятно ще се наложи да сменя кутията с релетата. Някакви идеи колко струва това чудо с релетата

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 02 авг 2010 14:07

Разглоби го и виж за спукана спойка ;) Отстрани има един черен силикон - изчопляш го и разглобяваш ;)
Иначе това си го търси 2-ра ръка по номера,който има отстрани,понеже са различни,ново беше над 400лв ;)

4er
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4er » Нед 17 окт 2010 14:06

Смених въпросната кутия намерих я втора употреба, но проблема остава какъв може да е проблема, от къде дали не е от някакъв датчик за околната среда или нещо такова.
Благодаря предварително!

polo_99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_99 » Пон 02 юли 2012 18:54

Привет и от мен :). Аз имам поло 1.4 бензин и на скоро реших да си пусна климатика да ама не... не иска да почне да духа студено... отидох да ми го напълнят, но уви пак не иска да дойде студеното :D scare нз какво може да е миналата година ми работеше... този дето ми го пълни каза, че е отишло релето ли нз точно какво и зареди това не иска да се пусне климатика може ли и вия да си дадете професионалното мнение :). Благодаря предварително. :)

polo_92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_92 » Вто 12 май 2015 15:01

Здравейте колеги и аз имам подобен проблем. Пускам климатика от копчето перката тръгва компресора не.Подадох директно напрежение от акумолатора към компресора замърка като нов. Релето изглежда работи щом прерката се включва. Ако някои има схема на или знае от къде минават кабелите тъй като аз се опитах да ги проследя но нещо не ми се получи.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”