VW Polo
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
VW Polo
Искам да споделя колко недоволен съм от своята кола... Преди точно 2 години си купих поло 6N 1.9 нафтичка 96та година. От тогава досега в колата съм налял над 3000лв(без ремонтите), + онези 4000 които ми струваше! В момоента, в който се развали коя да е част от колата, се сменя!Колкото странно да звучи по мотора няма грам масло(мога да покажа снимки) и возията като за малка кола е супер стегната! Сервизна е и никога не е оставяна без какъвто и да е консуматив! Но за сметка на всички положени грижи се разваля постоянно... На всеки 3 месеца и правим с баща ми по някой ремонтец! Може и да съм случил на нечитава кола, но следващия ми избор определено няма да е Polo...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo
Такъв ти бил късмета! Аз на моето за 3 години съм му купил предни накладки, гуми, чистачки... Даже ремък и ролка бяха прясно сменени, там в Италия! Е, сложих му газ.
Та така...
Та така...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Като видя такива теми направо ми идва да заплача, като се сетя и аз колко пари съм дал за моя Волф, ма какво да ти кажа брато освен да те утеша че не си само ти! От такива като нас се изхранват много хора! Помисли реално ако не правим ремонт по колите си сервизите ще намалеят майсторите ще избягат по чужбина а и най-лошото вече няма да се купуват нови коли от магазините! Всеки ще кара стара кочина защото не се капе
И една положителна страна ако не се капеха колите нямаше да ги сменяваме
Та затова се казва взимай си кола според джоба! А самият ти си знаеш колко те товари колата, ако неможеш да я караш потдържаш я махаш или не я караш редовно! Пии една Дерби Кола и все едно нищо не е станало 

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пък на мен ми е интересно какво чак толкова си им сменял на колата за 3000лв, и моята е такава само че е 99г. вярно че смяната на съединителя ми легна 900лв...ама до 3000 ???
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност е сменена скоростната кутия,маховика и нафтовата помпа.Не се коси колега -и аз съм така ,просто тези дизелови полота понякога могат да те изкарат извън нерви.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
tisho_tch написа:Колега пък на мен ми е интересно какво чак толкова си им сменял на колата за 3000лв, и моята е такава само че е 99г. вярно че смяната на съединителя ми легна 900лв...ама до 3000 ???
Абе то се натрупва... аз от мойто поло съм си доволен, въпреки, че отдавна прескочих 10 000лв заедно с покупката му... ами кола е.
Конкретно в моя случай, по отношение на мотора съм сменял само влошките и термустат

Тампоните се сменят много редовно, накладки спирачни дискове

Поздрави
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
digo_pl написа:tisho_tch написа:Колега пък на мен ми е интересно какво чак толкова си им сменял на колата за 3000лв, и моята е такава само че е 99г. вярно че смяната на съединителя ми легна 900лв...ама до 3000 ???
Абе то се натрупва... аз от мойто поло съм си доволен, въпреки, че отдавна прескочих 10 000лв заедно с покупката му... ами кола е.
Конкретно в моя случай, по отношение на мотора съм сменял само влошките и термустат
Тампоните се сменят много редовно, накладки спирачни дискове)) и кво ли още не
Поздрави
Какво е това "Влошки" ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че има предвид гумички на клапаните 

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Написах, че полото ми е стъпало на 7000лв (не 9000) и това е без ремонтите... слагал съм би-ксенон, джантите са сменяни, музиката ми е 400W RMS, нови гуми 4 съм му взимал, тапицерии, затъмняване стъкла, и т.н. и те се натрупват, колега:) а ако трябва да слагам и ремонтите... само 700лв ми излезе смяна на маховик със съединител и още някакви малки части за смяна покрай тях( всичко е ново), просто баща ми се занимава с коли...отделно едни такива малки дразнещи ремонтчета се извършват на всеки 2-3 месеца...
абе здраве да е, някой ден като посъбера лев мисля а6 да взема и да не се занимавам с глупости 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Аз пък съм си доволен , и пре доволен. Колата ми не е стъпвала в сервиз. Малките ремонтчета си ги правя сам. Сменил съм , гарнитура на картера и на капака на главата, тампони на аморт. , термостат , и 2 ремонта на стъклата имам, и си имам здрава резервна машинка, нов акумулатор, жило на съединителя. Колата е часовник. Просто не виждам алтернатива на пазара за момента, освен голф 3 1.9 дизел (110 к.с.), но си има и недостатъци спрямо полото например ръждата, по високия разход... 1.4 АЕХ бензин.
Затъмнени стъкла, 40000 киловата музики, ремуси и кюнци и незнам какви мандрагонки отдавна не са ми приоритет. Имам само забележка към боята че зелената се лющи. Иначе другото са бели кахъри, в сравнение с предишния ми баварец 6 цилиндъра 150 конски.
Затъмнени стъкла, 40000 киловата музики, ремуси и кюнци и незнам какви мандрагонки отдавна не са ми приоритет. Имам само забележка към боята че зелената се лющи. Иначе другото са бели кахъри, в сравнение с предишния ми баварец 6 цилиндъра 150 конски.
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
А замислял ли си се как я караш ?
1ва 2ра 3та 4та 3та 4та 2ра ... ако е така нормално 

- freestyler911
vladobe написа:А замислял ли си се как я караш ?1ва 2ра 3та 4та 3та 4та 2ра ... ако е така нормално
Колата мнооого рядко надвишава 3000 оборота. Кара се така , все едно возя президента. Бавно елегантно и сигурно. Почти никога екстремно. Предавките се сменят с изчакване, в порядъка между 2 и 3 хиляди оборота (ако бързам е на 3000 ако ли не си кретам на 2000). Не превишавам 60 в града, освен по цариградско, до 80.
Изключително се внимава със предавките и ел стъклата (слабите места на модела). Избягвам дупките, и съм със леко по високи гуми 175/75/13 за да предпазя окачването. "Плуването" в завоите не ме притеснява, както казах карам по-баровската. Обикновенно, чаша кафе на таблото си стои неразлята докато карам където и да е.
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Ами не знам защо е така. Аз сега карам 9Н модела и съм доволен. Мисля да сменям гумите но най-вероятно ще е след зимата. И тогава направо с нови джанти ще я пременя
Пише, че може да се сложат 205-ци дали ще изглежда добре ? със 16 джанта ?

- freestyler911
Ще стане Out of this world...
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
achopopov написа:Написах, че полото ми е стъпало на 7000лв (не 9000) и това е без ремонтите... слагал съм би-ксенон, джантите са сменяни, музиката ми е 400W RMS, нови гуми 4 съм му взимал, тапицерии, затъмняване стъкла, и т.н. и те се натрупват, колега:) а ако трябва да слагам и ремонтите... само 700лв ми излезе смяна на маховик със съединител и още някакви малки части за смяна покрай тях( всичко е ново), просто баща ми се занимава с коли...отделно едни такива малки дразнещи ремонтчета се извършват на всеки 2-3 месеца...абе здраве да е, някой ден като посъбера лев мисля а6 да взема и да не се занимавам с глупости
Eee, пич, стига де. Ти по тая логика може да си сметнеш и нафтата дето си наливал до сега и ще ти стъпи 15 000 хил.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”