Здравейте
Имам проблем с пълна липса на електричество.
Автомобила ми е VW Polo, 1.6 бензин (не съм слагал газова уредба). Произведен е през Май 1995. Имам я от около година. Познавам предишния собственик и като сме говорили с него, каза, че е нямал проблем подобен на моя.
А ето и какво се случва вече няколко пъти(ще гледам да съм максимално точен):
Изключвам алармата по стандартния начин (при изключване на алармата, колата се отключва централно и се чува двойно изпиукване). Това повечето пъти работи без проблем, но отскоро...
Отново изключвам алармата. При опита ми да запаля след това, колата не показва никаква индикация, че въртя ключа, както тотално отказва да работи всичко, свързано с електричество(централно заключване/отключване, фарове, ламата в купето, мигачи.. нищо)..
След около 2-3 часа се оправя. В началото мислех че е от алармата и че аз нещо бъркам при отключването и не обръщах внимание. Това се повтори 2 пъти.
Наскоро карах дълъг по път(около 140 км). След около половин час отново запалих колата и ми в един момент докато правех завой, хидравликата стана много твърда (с хидравличен волан съм). Изгасих, запалих отново и всичко си беше наред. Малко по-късно докато стоях на кръстовище на свободна и колата изгасна. Отново запалих и си тръгна от ряз.
После се прибирам, заключвам отново чрез алармата и малко по-късно като реша да отключа се получи стария проблем с умирането. Мислех си, че след няколко часа ще се управи, но това не се случи.
Оставих колата при баща ми да я пробва от време на време дали ще се съживи и да намерят майстор да я види. Докато са чакали майстора да се върне от море, нашите са сменили батерията на ключодаржателя от който си включвам и изключвам алармата. В продължение на около 10 дена колата не се е била съживявала. В деня, в който майстора е дошъл да я види, бащата е решил да я отключи и тогава алармата се е включила и вече колата е изглеждала, да и няма нищо. Проверили са бушоните и акумулатора и всичко е било наред. Майстора се е съмнявал да не би евентуално алармата да дава оттечка някъде.
След това около седмица две колата си върви без никакви проблеми.
Днес обаче, отново я ползвам за дълъг път, прибирам се с нея, угасям я, пак я паля, карам още малко и я паркирам... всичко и е наред. На обяд паля, карам малко, паркирам ,пак паля пак карам но при един завой отново хидравликата става твърда. Климатика е включен и си върви, касетофона, двигателя.. всичко е нормално, само където волана едвам се движи. После паля отново и си тръгва. Паркирам, заключвам чрез алармата, отключвам... работи!.. Заключвам и след няколко минути отиваме с един колега да я гледаме... отключвам и... повторното изпиукване е на умряло отново (не е така дълго както преди) и от там насетне отново пълна липса на жизнени функции.
Друга информация, която евентуално би Ви била от помощ е, че алармата е Сатурн, а акумолатора Бош.
Сега колата стои на паркинга. След няколко часа или няколко дена евентуално ще се оправи. През това време ще търся майстора, който да я види на място.
Сещате ли се евентуално какъв е проблема, както и начини за решаването му?
Пълна липса на електричество в колата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пълна липса на електричество в колата
Вчера идва един приятел да го гледаме. Изчистихме клемите на акумолатора и пробвахме с друг и пак не проработи.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Огледаи дебелите кабели които влизат в бушониерата може там да е проблема.
- ilia99
- Автомобил: polo 6n 1995
- Двигател: 1.6 AEA
здр колега , имах и аз проблем с тоците , при мен имаше хлабава връзка отзад при бушоните ,даже е можела да се запали , гаснеше ми в движение като мина през неравност и като завъртя ключа да паля ми се губеше всичко километража часовника , като ровичках кабелите зад бушоните се оправяше .Дано я оправиш 

- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Също си провери и масата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера я прегледахме по-обстойно и се оказа прегорял кабел, който влиза в бушонерата (както беше предложил @van4ooo). Днес ще го сменяме.
Мерси за предположенията
Ако излезе нещо допълнително по проблема ще пиша.
Мерси за предположенията

Ако излезе нещо допълнително по проблема ще пиша.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”